Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ζητάτε τώρα εκλογές γιατί σε λίγο καιρό θα είστε τρίτο κόμμα

0
204

Μετά από 27 μήνες ο κ. Τσίπρας διέβη τον εκλογικό ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ κ. Τσίπρα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης παίρνοντας το λόγο για να κλείσει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ουκ ολίγες ευκαιρίες που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει πρόωρες εκλογές με τη βεβαιότητα ότι θα είχε κλαύτερο αποτέλεσμα για τη ΝΔ από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε την περίοδο του Ιουνίου του 2020.

«Δεν το έκανα κ. Τσίπρα γιατί δεν είμαστε το ίδιο γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης στις ανάγκες της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε.

«Βλέπετε τα πάντα μέσα από το πρίσμα των εκλογικών σκοπιμοτήτων. Εσείς το 2025 είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξετε εκλογές και το κάνατε τρεις μήνες μετά. Και λέτε ότι είμαι ψεύτης. Είναι ανέκδοτο» συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

«Θα ήταν πειρασμός να προκυρήξω εκλογές για να δω τον πανικό σας κ. Τσίπρας».

Ο βασικός λόγος που η χώρα έχει πετύχει αυτούς τους 27 μήνες ότι πέτυχε είναι ότι έχουμε εγγυηθεί την σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτή την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην την διακινδυνεύσω και δεν θα τη διακινδυνεύσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα μίλησε για αντίφαση στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει εκλογές λέγοντας ότι η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στον φόβο του πως όσο αργούν οι εκλογές κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση από το ΚΙΝΑΛ.

«Η αιτία βρίσκεται δίπλα σας. Στις αναταράξεις της πολυκατοικίας της κεντροαριστεράς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν τον κ. Τσίπρα να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Αναφερόμενος στους θεματοφύλακες του Συντάγματος ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι λένε τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ και ρώτησε τιυς βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχουν κάποια σχέση με αυτούς. Είστε στο περιθώριο της κοινωνίας, όπως αυτοί, είπε ο Πρωθυπουργός. Το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια που σταματάνε τα δικαιώματα των πολιτών και που αρχίζουν. Στις εκλογές οι πολίτες θα μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα.

Αν θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε ανένδοτους εσείς θα χάσετε, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον προύπολογισμό ανέφερε ότι συνιστά το ετήσιο σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία. Συνοψίζει όλα όσα πετύχαμε και αθροίζει αυτά που διεκδικούμε. Η έγκριση του ισοδυναμεί με ισχυρή εμπιστοσύνη προς τους πολίτες και την κυβέρνηση.

Θα απαντήσω στις νέες αθλιότητες του κ. Τσίπρα αλλά θα διασφαλίσω αυτά που πετύχαμε για τους πολίτες.

Πράγματι η κυβέρνηση έπεσε ε΄ξω στους υπολογισμούς της αλλά έπεσε έξω προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Δεν ε΄θναι τυχαίο ότι η Ελλάδα ανδεικνύεται πρώτη μεταξύ των χωρών του νότου στην οικονομική πρόοδο παρά τις σημαντικές απώλειες που θρηνούμε εξακολουθούμε να είμαστε κα΄τω των με΄σων ΄ροων της Ευρώπης και έχουνςε την μεγλύτερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr