Μητσοτάκης στην επίτροπο Φερέιρα: «Εχουμε τώρα στη διάθεσή μας σημαντική ευρωπαϊκή δύναμη πυρός»

0
109
μητσοτάκης-στην-επίτροπο-φερέιρα-εχ

Συνάντηση με την επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Ελίζα Φερέιρα (Elisa Ferreira), είχε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός

Συνάντηση με την επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Ελίζα Φερέιρα (Elisa Ferreira), είχε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, Γιάννης Τσακίρης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι έχουμε βελτιώσει την επίδοσή μας όσον αφορά την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «εμφανίζεται πια στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης» ως προς την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

«Εχουμε τώρα στη διάθεσή μας σημαντική ευρωπαϊκή “δύναμη πυρός” για να προωθήσουμε τον αναγκαίο ριζικό μετασχηματισμό της δομής της ελληνικής οικονομίας, σε ό,τι αφορά την πράσινη, την ψηφιακή και τη δίκαιη μετάβαση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την επίτροπο Φερέιρα και την ομάδα της για την παραγωγική συνεργασία και τόνισε ότι το σχέδιο της Ελλάδας για το ΕΣΠΑ 2021-2027 ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε, ενώ είχε προηγηθεί η ταχύτατη έγκριση και του εθνικού σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Φερέιρα: Η Ελλάδα ήταν πραγματικά πρωτοπόρος, τα βλέμματα είναι πάνω σας

Από την πλευρά της, η επίτροπος Φερέιρα επισήμανε ότι «η Ελλάδα ήταν πραγματικά πρωτοπόρος και εργάστηκε πολύ σκληρά», προσθέτοντας ότι
«τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σας», δεδομένου ότι η χώρα μας είναι η πρώτη χώρα που έλαβε έγκριση για το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στη δέσμευση της Ελλάδας για την απολιγνιτοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής το αργότερο ως το 2028: «Αποτελείτε παράδειγμα. Εχετε ήδη αναπτύξει πολλές ιδέες για το πώς μπορείτε να κινηθείτε προς τα εμπρός αποδεσμευόμενοι από μια βιομηχανία που έχει στη βάση της την καύση άνθρακα, η οποία δεν έχει μέλλον. Η πρόοδος όπως και οι δεσμεύσεις σας ακούστηκαν και έγιναν γνωστές στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε μία πιο βιώσιμη οικονομία» τόνισε η Επίτροπος.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr