Μητσοτάκης στο Bloomberg: Προτείνω μία βραχυπρόθεσμη παρέμβαση στην τιμολόγηση του φυσικού αερίου

0
97
μητσοτάκης-στο-bloomberg-προτείνω-μία-βραχυπ

Για την πρόταση που έκανε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο έξι σημείων το οποίο εισηγήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στις τιμές του φυσικού αερίου στις αγορές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι αγορές φυσικού αερίου δεν αντανακλούν πλέον την προσφορά και τη ζήτηση, και γι΄ αυτό εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «πρέπει να παρέμβουμε δραστικότερα για να αποφύγουμε ακραίες διακυμάνσεις» των τιμών.

«Είναι μία τολμηρή πρόταση» παραδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι θα εξεταστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά αύριο στις Βερσαλίες.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ακραία κατάσταση», η οποία αντανακλάται στους λογαριασμούς ρεύματος, που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η ελληνική Kυβέρνηση, όπως και άλλες ευρωπαϊκές, επιδοτεί του λογαριασμούς.

Οι ακραίες τιμές του αερίου σημειώνονται ενώ η προμήθειες δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά και γι΄αυτό ο ίδιος, όπως είπε, προτείνει μία βραχυπρόθεσμη παρέμβαση στη δομή τιμολόγησης του φυσικού αερίου.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο «χρειάζεται περισσότερο χρόνο από όσο διαθέτουμε», καθώς και ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει τις εξαγωγές

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr