Μητσοτάκης: Στόχος να διαχειριστούμε την υγειονομική κρίση, χωρίς να υπονομεύσουμε τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας

0
232

Στην πανδημία του κορωνοϊού και τον τρόπο που η διαχείρισή της επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην 130η σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Σύνοδος φιλοξενείται στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών Εξωτερικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «δυστυχώς, λόγω της πανδημίας έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο και κατά τους προηγούμενους μήνες η Ευρώπη κλήθηκε να προσπαθήσει να βρει λύσεις σε ένα πρόβλημα, το οποίο δεν είχε ποτέ ξανά αντιμετωπιστεί στο παρελθόν.

Στο πώς να διαχειριστούμε μια άνευ προηγουμένου, φονική και δυστυχώς συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση, χωρίς να υπονομεύσουμε τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «τα 47 μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης καταβάλλουν παράλληλα προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα fake news που αφορούν την κρίση του κορωνοϊού και να δώσουν αναλογικές λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, χωρίς να περιορίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Πηγή: tilegrafimanews.gr