Μητσοτάκης στους Financial Times: Η Ελληνική Οικονομία μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα

0
210
μητσοτάκης-στους-financial-times-η-ελληνική-οικον

Την αισιοδοξία του ότι η Ελληνική οικονομία θα ανακάμψει μετά την πανδημία, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου «The Global Boardroom» που διοργανώνουν οι Financial Times.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι είναι κάτι που δεν το κάνεις επειδή στο επιβάλλουν και δεν πρέπει να συνδέονται με τη λιτότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας θα είναι καλύτερη σε έναν μήνα και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες που θα εφαρμόσει το μέτρο των self test σε μεγάλη κλίμακα.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι το Σχέδιο στην Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπέβαλε η Ελλάδα είναι λεπτομερές και δήλωσε αισιόδοξος ότι οι πόροι από αυτό θα προσθέσουν ισχύ πυρός στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία. Ακόμα, συμπλήρωσε ότι οι προβλέψεις για το 2021 και κυρίως το 2022 είναι αισιόδοξες για την ελληνική οικονομία.

«Μία από τις δεσμεύσεις μας ήταν να ενισχύσουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις. Από το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα θα λάβει 32 δισεκατομμύρια ενώ θα κινητοποιηθούν πρόσθετα ιδιωτικά κεφάλαια. Περιμένουμε 60 δισεκατομμύρια επενδύσεις», ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα που υπέβαλε σχέδιο, το οποίο περιγράφεται σε 4.000 σελίδες και περιλαμβάνει 70 μεγάλες πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις με έμφαση στην ψηφιακή στην πράσινη τεχνολογία στην εργασία στις δεξιότητες.

«Νομίζω ότι αφήσαμε την κρίση πίσω μας για τα καλά οι προβλέψεις ειδικά για το 2022 είναι πολύ αισιόδοξες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι δεν θα ήθελε να αναφερθεί σε αριθμούς, ωστόσο πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα.

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν πρέπει να τις κάνεις επειδή στις επιβάλλει κάποιος και δεν πρέπει να τις συγχέουμε με τη λιτότητα, η οποία είναι επώδυνη. Κάνοντας ειδική αναφορά στη μεταρρύθμιση για τα εργασιακά, ανέφερε ότι αν και υπάρχει η άποψη περί πολιτικού κόστους ο ίδιος δεν το βλέπει έτσι.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις και εν μέσω πανδημίας και αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις για μείωση της φορολογίας.

Σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο τόνισε ότι οι όποιες διαφωνίες πρέπει να επιλύονται μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr