Μητσοτάκης: Τρία νέα πρόσθετα μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια – Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022

0
166
μητσοτάκης-τρία-νέα-πρόσθετα-μέτρα-γι

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2022 αναφέρθηκε σε όσα έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και ανακοίνωσε τρία ακόμη μέτρα στήριξης:

«O πληθωρισμός είναι στο 4% στην Ελλάδα. Η ακρίβεια θα είναι μαζί μας ακόμη για ένα διάστημα, θα μας πολιορκεί και για αυτό η κυβέρνηση θα είναι εδώ για να στηρίξει τους πολίτες.

Από τη μια ελέγχοντας των αισχροκέρδια και παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος έως το καλάθι της νοικοκυράς αν χρειαστεί.

Ηδη έχουμε υψώσει σημαντικό τείχος στις ανατιμήσεις της ενέργειας. Φτιάξαμε ταμείο ενεργειακής μετάβασης με 600 εκατ. ευρώ. Είναι μόνο ένα μέρος από τα 1,35 δισ. που θα διατεθεί στο μέτωπο αυτό για το 2021. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις διεθνές αγορές δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Ειδικά αυτό που συμβαίνει με τις τιμές του φυσικού αερίου. Η παρέμβασή μας ήταν άμεση και δυναμική.

Τα μέτρα προστασίας αφορούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες. Καλύπτουν λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, δαπάνες θέρμανσης. Με ειδικές πρόνοιες και ενισχύσεις για τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Τα τρία μέτρα για την κρίση στην ενέργεια που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

«Θέλω να ανακοινώσω σήμερα τρία νέα μέτρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τα τρία εν λόγω μέτρα:

Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για τον Δεκέμβριο. Και αντίστοιχη αύξηση στα κοινωνικά τιμολόγια και τα ευάλωτα νοικοκυριά.
Αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου 40% το μήνα Δεκέμβριο.
Σε ότι αφορά τους αγρότες θα υ πρξει κάλυψη από την ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο έως το μήνα Δεκέμβριο.
Τελος εντός του 22 θα αυξηθεί για δεύτερη φορά ο κατωτατος μισθος. Δεν είμαι έτοιμος να μιλησω ακομα για το ακριβες υψος, δεν το λεω γιατι εχω μαθει να μην κοροιδευω, εντός του πρωτου εξμαηνου του 2022 ωστε να μην τιθεται σε κινδυνο η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαιων επιχειρησεων.

Συνεχώς επαναλμανετε οτι απο το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα ωφεληθει κανεις παρα μόνο οι μεγάλοι, οι μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν ωφελούνται από το Εξοικονομώ τα νοικοκυριά; Ποιος ωφελείται; διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Όλοι οι έλληνες επιχειρηματίες μπορουν να χρηματοδοτηθουν απο αυτα τα εργαλεία. Εμείς ξεμπλοκάραμε το Πάτρα – Πυργος που παραλαβαμε σε τραγικη κατασταση , μην θυμηθως τις σχέσεις μας τον τον κ. Καλογρίτσα, το καναμε το ξεμπλοκάραμε το εργο ωφελειται ολη η χωρα, και αυτα τα κονδυλια ειναι απο Ταμείο Ανάκαμψης. Ειναι εθνική επιτυχια οπου σημερα εχουμε την δυνατοτητα να επικοινωνουμε μεσω του gov.gr μεσα απο τον υπολογιστη μας, ειναι ο καθρεφτης της Ελλάδας που θέλουμε.

Το πρόγραμμα για γρήγορο έλεγχο των γυναικών για τον καρκινο του μαστού που ονομάζουμε «Πρόγραμμα πρόληψης Φώφη Γεννηματα» είναι και αυτό προς οφελος των λίγων; Γιατί και αυτό χρηματοδοτείται από το Ταμείο.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr