Ν. Χαρδαλιάς: Θέλουμε μία Ελλάδα ισχυρή με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή

0
91
ν-χαρδαλιάς-θέλουμε-μία-ελλάδα-ισχυρή

Χαρδαλιάς: «Μέσα από συνέργειες, συνεκπαίδευση, συμμαχίες, το πρόσημο της στρατηγικής μας είναι ξεκάθαρο.

Θέλουμε μια χώρα ισχυρή ανάμεσα σε φίλους, σε συμμάχους, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, από το Κοτρώνι Μαραθώνα, όπου ολοκληρώθηκε το διήμερο «Βασικό σχολείο διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο», στο οποίο συμμετείχαν στελέχη του Αμερικανικού Στρατού, που συνεκπαιδεύονται από τον περασμένο Νοέμβριο με την Αεροπορία Στρατού της Ελλάδας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

«Είναι χαρά μας που ολοκληρώσαμε αυτό το στάδιο εκπαίδευσης μετά από αίτημα των Αμερικανών συμμάχων μας», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για την προσπάθειά τους «ώστε και σε αυτά τα σχολεία να είναι ξεκάθαρη η διάθεση, η βούληση και κυρίως οι δυνατότητες που έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

«Είμαστε ευγνώμονες που μπορέσαμε να δούμε σήμερα, από κοντά, την επίδειξη συνεργασίας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με τον Αμερικανικό Στρατό» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στις καθημερινές συνεκπαιδεύσεις του στρατού των ΗΠΑ με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας στον Βόλο και το Στεφανοβίκειο ενώ, ειδικότερα, το βασικό σχολείο διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο το χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό για τα στελέχη του Αμερικανικού Στρατού» καθώς, όπως είπε, «τους δίνει την πιστοποίηση να πετούν πάνω από νερό» αλλά και «τη γνώση να επιβιώνουν».

Ο κ. Χαρδαλιάς επέδωσε τα πτυχία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση στο σχολείο.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, εκπροσωπώντας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός του Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης και ο υπαρχηγός του Στόλου, υποναύαρχος Δημήτρης Κατάρας.

Γιάννης Ιωαννίδης

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr