Ν. Καραθανασόπουλος: Αναγκαίος ο συνδυασμός του εμβολιασμού με άλλα μέτρα προστασίας

0
202
ν-καραθανασόπουλος-αναγκαίος-ο-συνδυ

Καραθανασόπουλος: Τις «εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που στο όνομα της ατομικής ευθύνης επένδυσε τα πάντα στο εμβόλιο, ένα χρήσιμο όπλο…

όχι όμως επαρκές, καθώς πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα μέτρα προστασίας», επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος σήμερα στην ΕΡΤ 1.

Πρόσθεσε πως χρειάζεται να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κατήγγειλε πως όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά εφαρμόζουν «πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας γι’ αυτό παρατηρούμε τα ίδια φαινόμενα και στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες οικονομίες με πιο ισχυρά συστήματα Υγείας που και εκεί έχουν καταρρεύσει», σημειώνοντας πως μόνο την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας, από το κλείσιμο των νοσοκομείων χάθηκαν 7.000 κρεβάτια.

Την ίδια ώρα, τόνισε, εφαρμόζονται «πρωτόκολλα – λάστιχο στους χώρους δουλειάς, ενώ δεν λαμβάνονται μέτρα για την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Υπογράμμισε ακόμα πως αυτή η πολιτική φαίνεται και στον Προϋπολογισμό του 2022, καθώς οι δαπάνες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας «θα είναι μόνο 128 εκατ. ευρώ, ενώ για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς θα διατεθούν 7,5 δισ. ευρώ, σχεδόν όσα θα δοθούν συνολικά για την Υγεία και για την Παιδεία».

Οσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως το συγκεκριμένο κόμμα «είναι μέρος του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι δοκιμασμένο με ιστορική διαδρομή στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, και η όποια εναλλαγή στην ηγεσία του δεν πρόκειται να φέρει κάτι το διαφορετικό».

Γ.Μ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr