Ν. Καραθανασόπουλος: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευθύνες για το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο και τα λογισμικά παρακολουθήσεων

0
121

Καραθανασόπουλος: Τις «σοβαρές ευθύνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβερνήσεις συνέβαλαν στη διαμόρφωση του σκοτεινού θεσμικού πλαισίου των παρακολουθήσεων και στην ενσωμάτωση του…

Κανονισμού της ΕΕ που επιτρέπει τη νόμιμη κυκλοφορία των λογισμικών για παρακολουθήσεις», επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση «έχει ευθύνες για την προσπάθεια στην Εξεταστική Επιτροπή να κουκουλωθούν και να συγκαλυφθούν οι υποθέσεις των παρακολουθήσεων όπως και αυτών των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, για την οποία υπόθεση έχει ευθύνες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διότι ξεκίνησε από το 2016 και συνεχίστηκε ώς το 2022».

Πρόσθεσε ότι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση με ενδεχόμενη εμπλοκή υπηρεσιών άλλων κρατών.

Ανέφερε ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει με βάση το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και ο καθένας είναι ύποπτος προς παρακολούθηση».

Μίλησε για «την ύπαρξη ενός δικτύου παρακολούθησης στην Ελλάδα από κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες και μυστικές υπηρεσίες άλλων κρατών, όπως ΗΠΑ και Ισραήλ, ενώ για τα λογισμικά παρακολούθησης τόνισε ότι κυκλοφορούν νόμιμα με βάση τον Κανονισμό 8212/21 της ΕΕ, ότι γίνονται συνέδρια για αυτά στην Πράγα και ότι τουλάχιστον 16 ευρωπαϊκές χώρες τα έχουν αποκτήσει, μεταξύ αυτών και η Ισπανία του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Π. Σάντσεθ».

Για την ακρίβεια ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, όπως η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η “πράσινη μετάβαση”, η απολιγνιτοποίηση, ενώ με τους μνημονιακούς νόμους χτύπησαν το λαϊκό εισόδημα».

Υπογράμμισε πως «η απεργία έδειξε ότι ο λαός δεν αναμένει κανένα “σωτήρα” και πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και για την ακρίβεια και για την προάσπιση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων».

Γ.Μ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr