Ν. Παππάς-Χρ. Γιαννούλης: Εκ των υστέρων έσπευσε το επιτελικό κράτος να λάβει μέτρα για την κακοκαιρία

0
92
ν-παππάς-χρ-γιαννούλης-εκ-των-υστέρων

Κακοκαιρία: «Τα προβλήματα που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία ανέδειξαν την έλλειψη σχεδιασμού και τις σοβαρές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και βελτίωσης των υποδομών…

με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υπογραμμίζουν, σε κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης.

«Εκ των υστέρων έσπευσε το επιτελικό κράτος να λάβει μέτρα, ενώ ήταν γνωστό από την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ακραία καιρικά φαινόμενα», σημειώνουν, σχολιάζοντας πως «ανυπαρξία προληπτικών μέτρων και η έλλειψη συντονισμού ενέτειναν τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να βλέπουμε εικόνες με οχήματα να παρασύρονται, λεωφορεία να “βυθίζονται” ή να τα “καταπίνουν” τρύπες στο οδόστρωμα».

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην υλοποίηση των ολοκληρωμένων Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) που είχε εκπονήσει ήδη από το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στην αποδόμησή τους», καταλήγουν ο κ. Παππάς και ο κ. Γιαννούλης.

Χρ.Β

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr