Ναυάγιο στην Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση του λιμενικού

0
142

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό μεταναστών στο στενό του Καφηρέα ανοιχτά της Εύβοιας, μετά από τη βύθιση σκάφους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μέχρι στιγμής, οι άνδρες του λιμενικού έχουν εντοπίσει και περισυλλέξει 9 άτομα στη βραχονησίδα Μανδηλού.

Παρόλα αυτά, κατά δήλωση των διασωθέντων μεταναστών στο σκάφος βρίσκονταν 68 άτομα και έως τώρα συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού τους με πλοία και ελικόπτερο.

Ωστόσο στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι εξαιρετικά δύσκολες με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ και ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Η ανακοίνωση του λιμενικού

Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμενικού για το συμβάν αναφέρει τα εξής:

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μέσω του 112, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους.

Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το σκάφος βρισκόταν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, ενώ Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε και περισυνέλεξε εννέα (09) αλλοδαπούς άνδρες, από τη βραχονησίδα “ΜΑΝΔΗΛΟΥ” στενού Καφηρέα. Κατά δήλωση των ανωτέρω, επέβαιναν περί τα 68 άτομα σε Ι/Φ σκάφος, το οποίο βυθίστηκε νοτιοανατολικά της ως άνω βραχονησίδας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο παραπλέοντων πλοίων, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 BF με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 BF.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr