ΝΔ: Για πρώτη φορά επικεφαλής γυναίκα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

0
96
νδ-για-πρώτη-φορά-επικεφαλής-γυναίκα-σ

Η Κατερίνα Κορωνιά αναλαμβάνει από σήμερα με απόφαση του Πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, τα ηνία της φοιτητικής νεολαίας της ΝΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Μια 24χρονη αναλαμβάνει από σήμερα με απόφαση του Πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, τα ηνία της φοιτητικής νεολαίας της ΝΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη θέση είναι από τις πλέον κομβικές σε λειτουργικό και οργανωτικό επίπεδο και την αναλαμβάνει μια 24χρονη χημικός, η Κατερίνα Κορωνιά. Είναι δε η πρώτη φορά στην ιστορία της οργάνωσης που τη θέση καταλαμβάνει γυναίκα.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 2 του Κανονισμού Λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ, ορίζεται ως Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η Κατερίνα Κορωνιά.

Επιπροσθέτως, κατά το άρθρο 22 παρ. 1, ορίζονται ως αναπληρωτές του Εκτελεστικού Γραφείου οι κάτωθι με τις εξής αρμοδιότητες:

Αναπληρωτής Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής: Χάρης Τσίρας

Αναπληρωτής Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Κάρολος Σκιάνης

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Κατερίνα Κορωνιά για τα νέα της καθήκοντα, στα οποία είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σήμερα ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της παράταξης, όχι μόνο με τον ορισμό της πρώτης γυναίκας Γραμματέως της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά γιατί αυτός συμπίπτει με την δια ζώσης επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, στα οποία, πλέον, θα επανέλθει η κανονικότητα και η νομιμότητα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει καθημερινά πως οι νέοι άνθρωποι αποτελούν προτεραιότητα στο σχεδιασμό και τις υλοποιούμενες πολιτικές της Κυβέρνησης. Με τη σειρά μας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μιας Ελλάδας που αλλάζει διαρκώς προς το καλύτερο.
Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Γραμματέα Κώστα Τσιαγκλιώτη για την συνεχή του παρουσία αυτά τα δύο χρόνια και για την άριστη συνεργασία μας η οποία δεν τελειώνει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί σε νέα βάση».

Ας σημειωθεί ότι η οργάνωση των νέων της ΝΔ, έχει ήδη διπλασιάσει τον αριθμό των γυναικών στην εκπροσώπηση των ανωτάτων οργάνων ενώ γυναίκες υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης και στο Εκτελεστικό γραφείο. Την ίδια ώρα οι γυναίκες πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ στην Αττική και την Περιφέρεια είναι τριπλάσιες σε σχέση με το παρελθόν αφού ο αριθμός τους σήμερα αγγίζει τις έντεκα.

Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται ότι η αξιοποίηση όλο και περισσότερων γυναικών σε καίριες θέσεις, αποτελεί βασική επιδίωξη των νέων και μάλιστα ενθαρρύνεται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δίνει ουσιαστικές ευκαιρίες στα νέα στελέχη και το πρωθυπουργικό γραφείο υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr