Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή – Παραμένει η αφρικανική σκόνη

0
161
νέα-άνοδος-της-θερμοκρασίας-την-παρασ

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή – Παραμένει η αφρικανική σκόνη – Πότε θα «πέσει» η θερμοκρασία.

Καιρός σήμερα: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή: Ψυχρό μέτωπο πλησιάζει τη χώρα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός θα είναι «συννεφιασμένος» σήμερα, αλλά το θερμόμετρο θα δείχνει υψηλές θερμοκρασίες, ενώ και στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές καιρικές και ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν τη σημερινή ημέρα. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.grτην Παρασκευή  η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο η οποία θα είναι γενικά της τάξης των 3-4 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο, στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 5-7 βαθμών Κελσίου.

Εντυπωσιακά αυξημένες θερμοκρασίες στην Κρήτη

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των  μεγίστων θερμοκρασιών τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής, συγκριτικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Πέμπτης 06/05.

Παράλληλα, το διήμερο Πέμπτη  και Παρασκευή, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ το επεισόδιο μεταφοράς σκόνης αναμένεται να κορυφωθεί το Σάββατο.

kairospempti-kairosmeteo

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr