Νέα δεδομένα για το «τσιπάρισμα» του ανθρώπου – Τι «εξομολογήθηκε» ο Έλον Μασκ

0
56

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ: Ο Έλον Μασκ, ανακοίνωσε πως ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο εμφυτεύθηκε από τη Neuralink τσιπ εγκεφάλου, είναι σε θέση να ελέγχει ένα ποντίκι υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη σκέψη του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

«Η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως, έχοντας τις αντιδράσεις των νεύρων που γνωρίζουμε. Είναι σε θέση να μετακινήσει ένα ποντίκι στην οθόνη μόνο με τη σκέψη», δήλωσε ο μεγιστάνας στο πλαίσιο του event Spaces στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Χ» (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με τον Μασκ, η Neuralink προσπαθεί τώρα να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερα «κλικ» στο ποντίκι από τον ασθενή.

Η εταιρεία εμφύτευσε επιτυχώς ένα τσιπ στον πρώτο άνθρωπο τον περασμένο μήνα, αφού έλαβε έγκριση για δοκιμή σε άνθρωπο τον Σεπτέμβριο.

Το πείραμα χρησιμοποιεί ένα ρομπότ για να τοποθετήσει χειρουργικά ένα εμφύτευμα διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση κίνησης, διευκρίνισε η Neuralink, προσθέτοντας ότι ο αρχικός στόχος είναι να δοθεί δυνατότητα σε έναν άνθρωπο να ελέγχει έναν κέρσορα ή ένα πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας τις σκέψεις του.

Ο Μασκ έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη Neuralink, λέγοντας ότι θα διευκόλυνε τη θεραπεία παθήσεων όπως η παχυσαρκία, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια.

Η Neuralink, η αξία της οποίας ήταν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες εκκλήσεις για έλεγχο σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας της.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία έλαβε πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ σχετικά με τη διακίνηση επικίνδυνων υλικών.

Δεν αμφιβάλουμε ότι οι προθέσεις του Έλον Μασκ είναι καλές και σίγουρα το συγκεκριμένο τσιπ δίνει ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους που βασανίζονται ιδιαίτερα στις ζωές τους, από ασθένειες ή είναι παράλυτοι.

Ωστόσο, δεν παύει να είναι ανησυχητικό καθώς σε λάθος «χέρια» ένα τέτοιο επίτευγμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλη «κατάρα» για την Ανθρωπότητα.

Κάποιος στο μέλλον, θεωρητικά θα μπορούσε ακόμα και να ελέγξει ταυτόχρονα, εκατομμύρια ανθρώπους.


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr