Νέα μέτρα για τους πλήρως εμβολιασμένους

0
407
νέα-μέτρα-για-τους-πλήρως-εμβολιασμέν

Η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ειδικούς, ετοιμάζουν κατάργηση των όποιων περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους, με ελευθερία κινήσεων και κανέναν περιορισμό

Ανακοινώσεις την Τετάρτη για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση, όπως είπαν οι ειδικοί κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ειδικούς, ετοιμάζουν κατάργηση των όποιων περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους, με ελευθερία κινήσεων και κανέναν περιορισμό.

Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν μουσική στην εστίαση και στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες περιοχές», κάτι που δεν συνέβαινε ως τώρα, και η απαγόρευση αφορούσε άπαντες, -εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους – και ενδεχομένως και τον χορό.

Μερικές σκέψεις που έχουν πέσει επίσης στο τραπέζι είναι να μπορούν, για παράδειγμα, να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμό στο ωράριο ή να επισκέπτονται τον οδοντίατρο χωρίς rapid test.

Θεμιστοκλέους: Οποιος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε φυσιολογική ζωή

Οπως τόνισε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δεν είναι ούτε θέμα τιμωρίας ή περισσότερης ελευθερίας. Είναι θέμα επιστημονικών δεδομένων. «Βλέπουμε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να κινούνται και να αποκτούν δικαιώματα μιας φυσιολογικής, κανονικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Και εδώ, συνεπώς, θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, ότι όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Γιατί στο διάστημα της πανδημίας, έχουμε στέρηση διαφόρων πραγμάτων λόγω της πανδημίας. Κάποιος ο οποίος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή».

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο Open. Όπως είπε, τις επόμενες μέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ειδικών θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, ενώ θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για θέματα δημόσιας υγείας και διαχείρισης της πανδημίας σε σχέση με την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και των μέτρων που πρέπει να υπάρχουν για να προστατευθούν οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr