Νέα μέτρα: Σενάρια για click away σε ανεμβολίαστους και rapid test για εμβολιασμένους

0
281
νέα-μέτρα-σενάρια-για-click-away-σε-ανεμβολίασ

Νέα μέτρα: Σενάρια για click away σε ανεμβολίαστους και rapid test για εμβολιασμένους

Ειδήσεις:  «Αναγκαίο μέτρο» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,9 και 105,8 είπε ότι είμαστε «η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη μετά την Αυστρία που κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ερωτηθείς εάν είναι ταξικό το θέμα του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ σε όσους δεν προχωρήσουν έστω σε προγραμματισμό του πρώτου εμβολιαστικού ραντεβού έως τις 16 Ιανουαρίου, αντέτεινε ότι αυτές είναι δεύτερες και τρίτες σκέψεις, καθώς «το βασικό είναι να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε για να σωθούν ανθρώπινες ζωές». Είπε μάλιστα ότι το πρόστιμο αυτό «θέλουμε να μην εισπραχθεί από κανέναν».

Επίσης, χαρακτήρισε «πολύ στοχευμένο μέτρο» την απόφαση για χορήγηση ενός δωρεάν self test, σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο ή μη, στο διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test σε εμβολιασμένους
Ο κύριος Γεωργαντάς σε ερώτηση για rapid test για εμβολιασμένους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί να υποβάλλονται σε rapid test και οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι «η Πορτογαλία το αποφάσισε, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να το δούμε και εμείς».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μέθοδος των αγορών με click away
«Η αλήθεια είναι ότι στα μικρά εμπορικά καταστήματα δεν έχει παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά του ιού, αλλά – σίγουρα θα μπορούσε να υπάρχει κάτι αυστηρότερο και αποδοτικότερο. Θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή καταφέρνουμε να έχουμε την οικονομία ανοιχτή, την κοινωνία ανοιχτή, τα σχολεία ανοιχτά. Στη Βόρεια Ελλάδα που υπήρχε μια έξαρση υπάρχει αυτή τη στιγμή μια σταθεροποίηση, έχουμε μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών. Βλέπω σχετικά αισιόδοξα τη διαδικασία. Θεωρώ ότι έχουμε σίγουρα 2-3 εβδομάδες δύσκολες μπροστά μας, αν χρειαστεί επιπλέον μέτρα η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν διστάζει να τα πάρει, αλλά δεν μπορεί και δεν υπάρχει λόγος να συμβεί είναι ένα γενικό lockdown σαν και αυτό όταν δεν είχαμε τα εμβόλια», υπογράμμισε.

Αύξηση στους εμβολιασμούς

«Αυτή την στιγμή γίνονται πάνω από 90.000 εμβολιασμοί την ημέρα, και ευελπιστούμε τις επόμενες ημέρες να περάσουμε τις 100.000, είναι ο ίδιος αριθμός που είχαμε στην κορύφωση του εμβολιαστικού προγράμματος την Άνοιξη, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», υπογράμμισε. Λειτουργούν 2.300 εμβολιαστικά κέντρα, των οποίων το ωράριο λειτουργίας θα διευρυνθεί τις επόμενες ημέρες. Θα λειτουργούν και τις Κυριακές μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ θα είναι κλειστά μόνο στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr