Νέα πρόκληση από τον Ακάρ! Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση νησιών με… διάλογο

0
114

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε την Πέμπτη το μήνυμα προς την Αθήνα για διάλογο με την Άγκυρα, διατηρώντας, ωστόσο την προκλητική ρητορική περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

«Θεωρούμε ότι τα ελληνοτουρκικά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν, αλλά ακόμη και αν δεν μπορούν να επιλυθούν, μπορούν να διατηρηθούν υπό έλεγχο και ότι πρέπει να τα λύσουμε και να τα διαχειριστούμε με τρόπο που να μην βλάπτει τις χώρες μας, την περιοχή και το ΝΑΤΟ», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sozcu, προσθέτοντας:

«Στρατιωτικοποιήσατε τα νησιά παρόλο που στο 12ο και 14ο άρθρο των Συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων αναφέρουν ξεκάθαρα ότι “αυτά τα νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν”. Μας έχετε βάλει να αντιμετωπίζουμε το παράδοξο με τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου».

«Παρόλα αυτά λέμε να κάτσουμε να μιλήσουμε. Άλλοι μιλούν για την Ελλάδα. Λέμε να κάτσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν στο πλαίσιο των συνθηκών. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τις συνθήκες», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ακάρ, μιλώντας, παράλληλα για «μάταιη προσπάθεια» της Ελλάδας στα εξοπλιστικά:

«Επιπλέον, πρέπει να φανεί ότι οι προσπάθειες εξοπλισμού της Ελλάδας στην ηπειρωτική χώρα ή στα νησιά είναι μια μάταιη προσπάθεια και η μεγαλύτερη ζημιά είναι για την ευημερία του ελληνικού λαού».

kathimerini.gr/Μανώλης Κωστίδης

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr