Νέα πρόκληση Τούρκων! Στο “στόχαστρο” Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος

0
88
νέα-πρόκληση-τούρκων-στο-στόχαστρο

Νέα πρόκληση Τούρκων! Στο “στόχαστρο” Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος

Ειδήσεις: Η Τουρκία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή ενός πρωτότυπου εκσυγχρονισμένου πλοίου στο πλαίσιο του εγχώριου προγράμματος παραγωγής σκαφών επιθετικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

«Θα ξεκινήσουμε την κατασκευή ενός πρωτότυπου πλοίου στο πλαίσιο του προγράμματος Σκαφών Επίθεσης εγχώριας κατασκευής», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB).

Μια σύμβαση για το πρόγραμμα ανάπτυξης του σκάφους υπεγράφη μεταξύ της τουρκικής Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας και της τουρκικής εταιρείας STM τον Αύγουστο του 2020. Η ανακοίνωση έγινε σε μια συνάντηση με αντικείμενο τους στόχους της αμυντικής βιομηχανίας για το 2022, που διεξήχθη στα κεντρικά γραφεία της Havelsan στην Άγκυρα, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

«Τα εγχώριας κατασκευής σκάφη επιθετικών επιχειρήσεων αναμένεται να συμβάλουν στην προστασία των συμφερόντων της χώρας μας στις γύρω θάλασσες, όπως την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, με την αποτελεσματική ευελιξία τους, την μεγάλη δύναμη πυρός και τα προηγμένα εγχώρια λειτουργικά και οπλικά συστήματα συστήματα που θα φέρουν», ισχυρίζονται οι Τούρκοι.

Αυτά τα σκάφη σχεδιάζεται να παραδοθούν στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για την καταστροφή και την εξουδετέρωση εχθρικών δυνάμεων στις περιοχές ενδιαφέροντος και γι’ αυτό τον λόγο κρίνεται ως πρόγραμμα «ζωτικής σημασίας» για τη Διοίκηση των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, η οποία χρησιμοποιεί κυρίως κανονιοφόρους, ειδικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr