Νέα πυρά Μπάιντεν κατά Πούτιν: «Είναι δολοφόνος, δικτάτορας και καθαρός κακοποιός»

0
229

Σε νέα λεκτική επίθεση κατά του Ρώσου ομολόγου του προχώρησε, από εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, στο Κάπιτολ Χιλ, ο Τζο Μπάιντεν.

Σε εκδήλωση για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, τη γιορτή των Ιρλανδών, στο Καπιτώλιο, ο Αμερικανός πρόεδρος για δεύτερη συνεχή ημέρα καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου της Ρωσίας.

Ο Πούτιν είναι «δολοφόνος δικτάτορας, καθαρός κακοποιός, που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον τον ανθρώπων της Ουκρανίας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Πούτιν πληρώνει το τίμημα της επιθετικότητάς του» δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μπάιντεν. Δριμεία κριτική στον Ρώσο πρόεδρο άσκησε και πριν από ένα 24ωρο ο Μπάιντεν.

Μετά την έκδοση απόφασης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την οποία διατάζει τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ότι ο Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου», αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Μπάιντεν προέκυψε ύστερα από στιχομυθία με δημοσιογράφο. «Είστε έτοιμος, με βάση τα όσα έχετε δει να αποκαλέσετε τον Πούτιν εγκληματία πολέμου;» ρωτά ο δημοσιογράφος.

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματίας πολέμου» απαντά στη συνέχεια ο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του.

Άμεση ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου στις δηλώσεις του Μπάιντεν.

«Θεωρούμε απαράδεκτη και ασυγχώρητη μια τέτοια ρητορική από τον αρχηγό του κράτους, του οποίου οι βόμβες σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr