Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Μας βομβαρδίζει το «κακό» προσωποποιημένο και οπλισμένο με πυραύλους

0
85
νέο-διάγγελμα-ζελένσκι-μας-βομβαρδίζ

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Μας βομβαρδίζει το «κακό» προσωποποιημένο και οπλισμένο με πυραύλους – Zητεί την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων

Δραματικό διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου προς τους συμμάχους της χώρας του. «Έγκλημα πολέμου ο βομβαρδισμός από άερος στο Χάρκοβο»

Να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός της Ουκρανίας από τα ρωσικά στρατεύματα ζήτησε μέσω νέου διαγγέλματος ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως η χώρα του δέχεται βομβαρδισμούς από το «κακό» που είναι προσωποποιημένο και οπλισμένο με πυραύλους. Ζήτησε βοήθεια από τους συμμάχους του, ώστε να υπάρξει άμεση κατάπαυση των βομβαρδισμών στις ουκρανικές πόλεις.
«Πρέπει να καταστραφεί η οικονομία της Ρωσίας για να δείξουμε ότι η ανθρωπότητα γνωρίζει πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Αναφερόμενος στις οικονομικές κυρώσεις, τόνισε επίσης ότι προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί το αποτέλεσμα που έχει ανάγκη η Ουκρανία. Επιπλέον είπε πως η Μόσχα έχει καταθέσει τις προτάσεις του, ενώ το ίδιο έχει πράξει και το Κίεβο. «Δείξτε ότι η ανθρωπότητα ξέρει πως να αμύνεται», τόνισε σε άλλο σημείο.

Ο Ζελένσκι ζητεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για τα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης, στο διάγγελμά του, πως ήρθε η ώρα να εξεταστεί η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων για τα αεροσκάφη, τα ελικόπτερα και τους πυραύλους της Ρωσίας, αφού οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Χάρκοβο.
Στο βιντεσκοπημένο μήνυμά του ο Ζελένσκι δεν προσδιόρισε πώς και από ποιον θα μπορούσε να επιβληθεί το συγκεκριμένο μέτρο.
Τόνισε επίσης ότι ένα κράτος που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου δεν θα πρέπει να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Κανείς σε όλον τον κόσμο δεν θα σας συγχωρέσει που σκοτώσατε ειρηνικούς Ουκρανούς», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε δραματικό τόνο.
Επισήμανε, δε, αναφερόμενος στη Ρωσία, ότι μια χώρα που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν θα έπρεπε να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Οι νέες αυτές δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου έρχονται όσο το Κίεβο συνεχίζει να δέχεται βομβαρδισμούς και λίγες ώρες αφού υπεγράφη η αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία υποστηρίζουν αρκετοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr