Νέο νηπιαγωγείο στην Πετρούπολη, προϋπολογισμού 1.1 εκατ. ευρώ

0
118

Πετρούπολη: Την ανέγερση του 17ου νηπιαγωγείου Πετρούπολης με προϋπολογισμό 1.120.000 ευρώ και δικαιούχο την Κτιριακές Υποδομές ΚΤΥΠ ΑΕ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής…

κατόπιν της υπογραφής ένταξης της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, παρουσία του δημάρχου Σ. Βλάχου και στελεχών της ΚΤΥΠ.

Ειδικότερα στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκαν ο διευθύνων συμβούλος της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Κυριαζόπουλος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Κατά την συνάντηση τα στελέχη της ΚΤΥΠ ευχαρίστησαν την περιφέρεια για τη συνεργασία, επισημαίνοντας πως «το έργο που γίνεται στον τομέα της κάλυψης των σχολικών υποδομών με την παρούσα διοίκηση της περιφέρειας, δεν γίνεται σε καμία άλλη περιφέρεια της χώρας».

Σημειώνεται πως συνολικά η περιφέρεια χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκατ. ευρώ με δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ενώ έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση της κατασκευής του νέου νηπιαγωγείου και ανακοίνωσε πως σύντομα θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττική 2014-2020 η κατασκευή δεύτερου νηπιαγωγείου στην Πετρούπολή, ενώ άμεσα θα γίνουν και τα εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού. Στη συνέχεια επισήμανε:

«Η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και με μεθοδικές ενέργειες θέτει τις προϋποθέσεις για την δημιουργία σύγχρονων κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων που αφενός θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά, αφετέρου θα εξασφαλίζουν την επάρκεια αιθουσών, ιδιαίτερα για τα νηπιαγωγεία, μετά και από την θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Συνεργαζόμαστε στενά με τους δήμους, με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. για να επιτευχθεί μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Στ. Βλάχος χαρακτήρισε αναγκαία τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων στην Πετρούπολη, και ιδιαίτερα νηπιαγωγείων, καθώς «παρουσιάζει αύξηση πληθυσμού και μάλιστα με πολλά νέα ζευγάρια να κατοικούν στην περιοχή».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr