Νέο πλαίσιο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο δημόσιο – Δεν θα συνδέεται με απολύσεις

0
123
νέο-πλαίσιο-για-την-υποχρεωτικότητα-τ

Νέο πλαίσιο που θα ρυθμίζει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο δημόσιο, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή και τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

«Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η υποχρεωτικότητα είναι ειδικό πλαίσιο- θα έρθει νέο πλαίσιο που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα», είπε, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Βορίδη, περί παραπομπής σε πειθαρχικό συμβούλιο των δημοσίων υπαλλήλων που αρνούνται να εμβολιαστούν. Και σημείωσε ότι το νέο πλαίσιο «δεν θα συνδέει με απολύσεις την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».

Κληθείσα να σχολιάσει την δήλωση Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε για «lockdown μόνο για ανεμβολίαστους», η κ. Πελώνη τόνισε ότι «η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, όπου χρειαστεί παρεμβαίνουμε, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην πάει σε οριζόντιο lockdown».

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε: «Να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή της επιστήμης και της λογικής για να πειστούν συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού», υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει «αύξηση νέων κρουσμάτων», ωστόσο υπάρχουν «διαφορετικές δυνατότητες άμυνας, έχουμε την ασπίδα του εμβολίου».

«Το δίλημμα, λοιπόν, είναι σαφές: “Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε“. Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν» τόνισε, για να αναφέρει ότι από τις 28 Ιουνίου μέχρι χθες, 590.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού της πρώτης δόσης. «Το 1 στα 3 από αυτά κλείστηκε από πολίτες της ηλικίας 18-29 ετών», είπε.

Η ίδια επισήμανε ότι «οι ανεμβολίαστοι λειτουργούν ως αναμεταδότες και εστίες μεταλλάξεων». «Οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν αλλά ενώνουν», πρόσθεσε.

Σε επόμενη ερώτηση και κληθείσα να σχολιάσει τα χθεσινά συλλαλητήρια κατά του εμβολιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περιορίστηκε σε μονολεκτική απάντηση: «κρίμα».

Αναφορικά με την εκκλησία και δοθέντος ότι είναι κλειστός χώρος αν θα είναι μόνο εμβολιασμένους, η κ. Πελώνη είπε ότι «η εκκλησία έχει πει ότι στηρίζει την προσπάθεια του εμβολιασμού, απομονώνει μεμονωμένες φωνές, έχει δύναμη να επηρεάσει το ποίμνιο, καλώντας από άμβωνος πολίτες να εμβολιαστούν».

Στην κ. Πελώνη τέθηκε και το ερώτημα, που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για το εάν ο συλληφθείς αστυνομικός στην Ηλιούπολη, που καταγγέλθηκε από την 19χρονη κοπέλα, είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και απάντησε αρνητικά.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr