Νέος σύγχρονος παιδικός σταθμός στην Πετρούπολη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 1.9 εκατ. ευρώ

0
143

Πετρούπολη: Τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού, χωρητικότητας 54 νηπίων, στον Δήμο Πετρούπολης, ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση ύψους 1.9 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με τον δήμαρχο Στέφανο Βλάχο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκου, γονέων κ.α.

Ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την περάτωση του σταθμού, ο οποίος εφοδιασμένος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργική απασχόληση, θα φιλοξενεί με ασφάλεια πάνω από 50 παιδιά στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των 950 τ.μ.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη υπογραφή χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, ο κ. Πατούλης, επισήμανε ότι με την παρούσα δομή, ο δήμος εμπλουτίζει τις σχολικές υποδομές του, χάρη στη πολύ καλή συνεργασία του Α’ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης. «Για εμάς η στήριξη της προσχολικής αγωγής είναι μια από τις πλέον σημαντικές προτεραιότητές μας, στο πλαίσιο των δράσεων δημιουργίας ή αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Και βεβαίως, ο παιδικός σταθμός αποτελεί μια σημαντική διευκόλυνση για τους εργαζόμενους γονείς, καθώς γνωρίζουν ότι το παιδί τους βρίσκεται σε ένα υγιές, δημιουργικό και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, όσο αυτοί βρίσκονται στην εργασία τους», τόνισε ο ίδιος.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της περιφέρειας στον συγκεκριμένο τομέα καθώς, «πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκατ.ευρώ και άλλα 15 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν διατεθεί από το ΠΕΠ Αττικής».

Κλείνοντας διαβεβαίωσε πως η περιφέρεια θα συνεχίσει να διαθέτει πόρους για σύγχρονές υποδομές στους δήμους «ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης. Γιατί η επένδυση στις νέες γενιές είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σ. Βλάχος, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, ώστε η Πετρούπολη να καταστεί ένας από τους πιο ανεπτυγμένους δήμους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην χρηματοδότηση για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα. Ολοκληρώνοντας, παρατήρησε πως: «Με το να εγκαινιάζει κανείς ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να αισθάνεται όχι μόνο ικανοποίηση, αλλά και ιδιαίτερη χαρά, γιατί συντελεί στην ανάπτυξη όχι μόνο της παιδείας στον τόπο του, αλλά και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του γνωσιακού περιεχομένου των παιδιών και της μαθητικής νεολαίας.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr