Ντράγκι σε Ερντογάν: Ανησυχώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

0
78
ντράγκι-σε-ερντογάν-ανησυχώ-για-τα-ανθ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε νωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης, Ντράγκι και Ερντογάν συζήτησαν για την ημερήσια διάταξη στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και στην Λιβύη, όπως και στις παγκόσμιες προκλήσεις και στις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας του G20.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως ο Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία. Την διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η απόφαση του Ερντογάν να αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για την προστασία των γυναικών ενάντια στη βία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιταλίας

«Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε σήμερα αναλυτική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συνομιλία επικεντρώθηκε στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και στην Λιβύη, όπως και στις παγκόσμιες προκλήσεις και στις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας του G20.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις με πολυμερές επίπεδο και εκφράσθηκε ανησυχία για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr