Ο αθλητισμός χτίζει γέφυρες μεταξύ Ελλήνων, Βρετανών και Ουκρανών

0
179

Αθλητισμός: Στη σημασία του αθλητισμού να ενώνει λαούς και πολιτισμούς και ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη στιγμή να προσφέρει ανάταση στους νέους της Ουκρανίας, αναφέρθηκε ο πρέσβης της Βρετανίας στην…

Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ, με την ευκαιρία του φιλικού αγώνα μπάντμιντον που δόθηκε την Τρίτη στην Αθήνα μεταξύ του βρετανικού συνδέσμου «Hummersknott Badminton Club» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Badminton, με τη συμμετοχή και Ουκρανών αθλητών.

Οι 4 Ουκρανοί αθλητές που αγωνίστηκαν με την ομάδα του «Hummersknott Badminton Club» έχουν πρόσφατα εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις οικογένειές τους λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και με τη συμμετοχή τους στο αθλητικό αυτό γεγονός ο βρετανικός σύνδεσμος θέλησε να εκφράσει τη στήριξή του στους Ουκρανούς πολίτες, αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Βρετανίας και αναγνωρίζει ότι ο αθλητισμός, έχοντας τη δυναμική να ενώσει πολιτισμούς και λαούς, μπορεί να συντελέσει τα μέγιστα προς αυτό τον σκοπό. Σε αυτό το πλαίσιο, πρωτοβουλίες όπως αυτή του «Hummersknott Badminton Club» έχουν πάντα τη στήριξή μας», δήλωσε ο Βρετανός πρέσβης Μάθιου Λοτζ, ο οποίος συνεχάρη την Ελληνική Ομοσπονδία Badminton και τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης, στα γήπεδα του οποίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας.

Την επομένη του αγώνα, ο Βρετανός πρέσβης, Μάθιου Λοτζ υποδέχθηκε στην πρεσβευτική κατοικία τους αθλητές και τους διοργανωτές, τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και τον Ουκρανό πρέσβη, Σεργκέι Σουτένκο.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Αυγενάκης, ανέφερε ότι ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η προαγωγή της διεθνούς φιλίας μεταξύ νέων αθλητών και αθλητριών του μπάντμιντον, και πρόσθεσε ότι «αγκαλιάζουμε όλα τα αθλήματα ανεξαιρέτως κι ενισχύουμε με κάθε ευκαιρία την εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού».

Ο Ουκρανός πρέσβης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που προσέφεραν στους νέους Ουκρανούς αθλητές, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χώρα του:

«Η Ουκρανία οφείλει να ανακάμψει. Αυτή η ανάκαμψη δεν αφορά μόνο την αποκατάσταση των υποδομών της χώρας μας, αλλά και την ψυχολογική ανάταση του λαού μας – ιδίως των παιδιών και των νέων. Ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα προς την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι ο αθλητισμός» είπε και προσκάλεσε τους συντελεστές να ξαναπαίξουν στην Ουκρανία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό σύντομα».

Τα τελευταία 20 χρόνια, το «Hummersknott Badminton Club» έχει διοργανώσει πολλές «Διεθνείς Επισκέψεις», κατά τις οποίες μέλη του έχουν επισκεφθεί περισσότερες από 41 χώρες ανά τον κόσμο. Τα ταξίδια αυτά έχουν στόχο την προαγωγή της διεθνούς φιλίας μεταξύ νέων, μέσω του αθλητισμού, αποσκοπώντας στη γνωριμία νέων που αγαπούν το badminton, στην ανταλλαγή εντυπώσεων και γνώσεων, και στη διεξαγωγή φιλικών αγώνων μεταξύ τους, όπως είπε ο αρχηγός της ομάδας του «Hummersknott Badminton Club» Αλεξ Νίσχαμ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάντμιντον, Ιωάννης Κάπος συνεχάρη όλους τους αθλητές για το ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων που πραγματοποίησαν μεταφέροντας τη δάδα της ειρήνης και της συμφιλίωσης. Δήλωσε δε «υπερήφανος που η Ελληνική Ομοσπονδία αντιπτέρισης, με την ελάχιστη υλική υποδομή της, αλλά με ανθρώπους που αγαπούν το μπάντμιντον και αγωνίζονται για τη διάδοσή του, συνέβαλε στη συνδιοργάνωση ενός τόσο σπουδαίου αθλητικού γεγονότος».

Ν.Μ.


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr