Ο Δήμος Πετρούπολης θέτει σε λειτουργία «Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας»

0
116
ο-δήμος-πετρούπολης-θέτει-σε-λειτουργ

Δήμος Πετρούπολης: Την πρωτοβουλία συνεργασίας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) ανέλαβε ο Δήμος Πετρούπολης, με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία ενός «Συμβουλευτικού Σταθμού ‘Ανοιας».

Η άνοια είναι μια διαταραχή που επηρεάζει το σύνολο των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου και επιδρά σταδιακά στην καθημερινότητα του ατόμου.

O δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, ως γιατροί και οι ίδιοι, προχώρησαν σε αυτή την πρωτοβουλία, με γνώμονα την πρόληψη, ιδιαίτερα για άτομα που ανήκουν στην τρίτη ηλικία και στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας τόσο στα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο, όσο και στις οικογένειες τους. Έτσι, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την εταιρία Alzheimer Αθηνών, ξεκινά άμεσα η λειτουργία αυτής της νέας δομής.

Ο «Συμβουλευτικός Σταθμός ‘Ανοιας» ήδη στελεχώνεται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου και θα απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, σε μέλη των οικογενειών τους, σε άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν και γενικότερα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Η νέα δομή του «Συμβουλευτικού Σταθμού» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (09:00-14:00) στο κτίριο του Α’ ΚΑΠΗ Πετρούπολης.

Δ.Β.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr