Ο ΕΦΚΑ ομολογεί τις αμαρτίες του!! ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΠΕΚΑ, ΟΓΑ

0
202

Περιεχόμενα

Ο ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) ομολογεί τις αμαρτίες του!! ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), ΟΓΑ – Οι τελευταίες πληροφορίες!

Ειδήσεις: Για πρώτη φορά ο e-ΕΦΚΑ παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων για την παράλληλη ασφάλιση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σε έγγραφό του ο Φορέας προς τις Εισαγγελικές Αρχές, παραδέχεται για πρώτη φορά ότι έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις ως προς την παράλληλη ασφάλιση στον επανυπολογισμό από 1-1-2019. Ουσιαστικά, πρόκειται για επίσημη παραδοχή των λαθών, που αφορούν κύριες συντάξεις που έχουν εκδοθεί προ του «νόμου Κατρούγκαλου», δηλαδή πριν από τις 13 Μαΐου 2016.

Προς ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ – ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ

Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες οχλήσεις του Δικτύου, προς τον τέως διοικητή του e-ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη και προς τον νυν διοικητή, κ. Παναγιώτη Δουφεξή. Επίσης, είχαν γίνει και οι απαραίτητες κοινοποιήσεις προς τον τέως υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, αλλά και προς τον νυν υπουργό, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Το ΕΝΔΙΣΥ είχε επισημάνει την μη εφαρμογή νόμου στο σκέλος του επανυπολογισμού και σε σχέση με την παράλληλη ασφάλιση από 1-1-2019. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έφτασε στο σημείο να καταθέτει εξώδικα αλλά και μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα και ανάγκασε έτσι τον e-ΕΦΚΑ να πάρει θέση (για πρώτη φορά) η οποία γνωστοποιήθηκε σε εμάς μετά από αίτησή μας προς τις Εισαγγελικές Αρχές.

Ο ΕΦΚΑ ομολογεί τις αμαρτίες του!! ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΠΕΚΑ, ΟΓΑ

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για περίπου 500.000 περιπτώσεις κύριων συντάξεων, δεν υπολογίστηκε ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης στην διαδικασία επανυπολογισμού από 1-1-2019. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ένα παράδειγμα υπαλλήλου του Δημοσίου με 24,5 χρόνια παράλληλης ασφάλισης όπου προκύπτει προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα σύνταξη του Δημοσίου το ποσό των 435,69€. Η προσωπική διαφορά σήμερα ήταν 138€ με τον νόμο Κατρούγκαλου, οπότε αν υπολογιστεί η προσαύξηση, η σύνταξη θα αλλάξει τελείως.

Αν δεν συμπεριληφθεί ο παράλληλος χρόνος το λάθος συνεχίζει να επαναλαμβάνεται στον επανυπολογισμό των συνταξιούχων που είχαν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης (ν.4670/2020). Αντίστοιχα, θα προκύψουν λάθη και στις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις που έχει προαναγγείλει η Κυβέρνηση ότι θα δοθούν την 1.1.2023 και θα είναι στα επίπεδα του 7%, σύμφωνα με τις τελευταίες τοποθετήσεις του Οικονομικού Επιτελείου. Όλα λάθος λοιπόν κύριοι!

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εάν εφαρμοστεί σωστά ο επανυπολογισμός θα μηδενίζεται η προσωπική διαφορά (όπου υπάρχει) ή μπορεί να παρουσιάζονται και αυξήσεις. Οπότε θα έχει ως αποτέλεσμα η επερχόμενη αύξηση από 1-1-2023, όποια και αν είναι αυτή, να είναι καθαρή στην τσέπη του συνταξιούχου, εφόσον υπολογιστεί ο παράλληλος χρόνος σωστά.

Το ΕΝΔΙΣΥ καλεί τους συνταξιούχους να έρθουν σε επαφή με τους ειδικούς του Δικτύου, ώστε να διαπιστωθεί με απόλυτη ακρίβεια ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης. Εν συνεχεία, πρέπει να υποβάλλουν ειδική αίτηση στον Φορέα την οποία διαθέτει το Δίκτυο, ώστε να γίνει εκ νέου επανυπολογισμός της σύνταξης. Έτσι, θα συμπεριληφθεί ο χρόνος της παράλληλης ασφάλισης και θα ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία.

Ο ΕΦΚΑ ομολογεί τις αμαρτίες του!! ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΠΕΚΑ, ΟΓΑ – Οι ημερομηνίες πληρωμής!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την προγραμματισμένη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης 2022 (70% βασικής) και κορυφώνεται η αγωνία των παραγωγών που έχουν εμπλακεί σε πράξη μεταβίβασης δικαιωμάτων κατά τη φετινή χρονιά.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2022-Όπως αναφέρει ο Μπίκας Αλέξανδρος στον Αγροτύπο, παρότι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ διαρρέουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, εντούτοις υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για το πώς μπορεί να γίνει πληρωμή δικαιωμάτων σε αγρότες-κτηνοτρόφους που έχουν κάνει μεταβίβαση. Κάθε χρόνο υπολογίζεται πως γύρω στις 5.000 είναι οι πράξεις μεταβίβασης δικαιωμάτων.

Ο ΕΦΚΑ ομολογεί τις αμαρτίες του!! ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΠΕΚΑ, ΟΓΑ

Το 2021 οι πράξεις αυτές ήταν πιο πολλές από κάθε άλλη φορά λόγω του ότι ήταν σε εξέλιξη το πρόγραμμα των νέων και υπήρχε ανάγκη αρκετοί αγρότες να λάβουν δικαιώματα. Φέτος πιθανότατα είναι κάτω από 5.000 οι πράξεις. Όπως αναφέρουν γνώστες του ΟΣΔΕ στον ΑγροΤύπο, στην καλύτερη περίπτωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρώσει τους αποδέκτες δικαιωμάτων, όχι όμως τους μεταβιβάζοντες, άρα αρκετές χιλιάδες αγρότες θα μείνουν εκτός. Στο χειρότερο σενάριο, εκτός θα μείνουν όλοι, κάτι που δεν προκύπτει ως ώρας από το ρεπορτάζ στον ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) και όσα λέει η διοίκηση.

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως ήδη υπάρχουν πύλες ΟΣΔΕ, που ενημερώνουν από το πρωί της Δευτέρας τους παραγωγούς που έχουν κάνει μεταβίβαση ότι δεν θα συμπεριληφθούν στην επικείμενη πληρωμή γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί έλεγχος. Ένας από τους Συνεταιρισμούς αυτούς, είναι εκείνος της Αξιοούπολης Κιλκίς, από τον οποίο υπάρχει ανησυχία για τις επικείμενες πληρωμές δεδομένου ότι μόλις την προ-περασμένη Παρασκευή άνοιξε η αλλαγή IBAN στους λογαριασμούς για πληρωμή, ενώ οι υπόλοιπες διοικητικές δεν έχουν καν ανοίξει. Από άλλες πύλες βέβαια μας τόνισαν πως ολοκληρώθηκαν σχεδόν οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων λίγο πριν την πληρωμή.

Δεν πληρώθηκαν δημοσιονομική πειθαρχία, υπόλοιπα ενιαίας

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 2022-Σύγχυση εν τω μεταξύ επικρατεί και με το πώς θα γίνει η πληρωμή των βοσκότοπων, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να διαβεβαιώνει μεν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες στο πώς λειτουργεί ο Οργανισμός θεωρούν πως όσο δεν υπάρχει ανάδοχος θα δημιουργούνται προβλήματα και αστοχίες. Μια από αυτές (και η πιο πρόσφατη) είναι η πληρωμή της επιστροφής της δημοσιονομικής πειθαρχίας 2021 και υπολοίπων ενιαίας για την οποία πολλά ΜΜΕ έγραφαν πως επίκειται πληρωμή την περασμένη Παρασκευή. Αυτό δεν έγινε όμως… Πληροφορίες επ’ αυτού ότι θα γίνει εν ευθέτω χρόνω και το συνολικό ποσό θα ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ.

ΕΜΠΛΟΚΗ ! Ποιοι πιθανόν να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2022 ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Η ΑΙΤΙΑ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΝΑΤ – Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις

Από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες η καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2022 και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

-Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

-Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από τοΙΚΑ(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Ο ΕΦΚΑ ομολογεί τις αμαρτίες του!! ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΠΕΚΑ, ΟΓΑ

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Ευχάριστα ΝΕΑ για τις ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2022 – ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ, Έπεσαν οι υπογραφές!!!

Απο ώρα σε ώρα ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΠΕΚΕΠΕ για ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ – ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΝΑΤ, EFKA,ΟΠΕΚΑ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr