Ο Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψη στην Ελλάδα

0
63
ο-μακρόν-ακύρωσε-την-επίσκεψη-στην-ελλ

Στην ακύρωση της επίσκεψής του στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου προχώρησε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η απόφαση του Γάλλου Προέδρου έχει να κάνει με την επιδείνωση της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή νέου αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές.

Την απόφαση της Kυβέρνησης για το νέο lockdown δημοσιοποίησε ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ.

«Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες» σε 16 διαμερίσματα, μεταξύ αυτών στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ, την ώρα που η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 100.000 νεκρών από την Covid και η «πρόοδος της επιδημίας επιταχύνεται».

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός εξήγησε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα καταστήματα πώλησης «ειδών πρώτης ανάγκης», μεταξύ αυτών και τα βιβλιοπωλεία.

«Σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός της οικίας, κυρίως για να πάρει κανείς αέρα, να βγει για έναν περίπατο, να αθληθεί, θα γίνονται υπό συγκεκριμένο πλαίσιο, όμως βάσει λιγότερο αυστηρών κανόνων σε σύγκριση με τον περασμένo Μάρτιο και Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων καραντινών στη Γαλλία», ανέφερε o Ζαν Καστέξ.

Όμως, οι μετακινήσεις εκτός των περιφερειών θα απαγορεύονται, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 20:00 το βράδυ τοπική ώρα.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr