Ο μήνας της Παναγίας φέρνει λεφτά στους ΑΓΡΟΤΕΣ ! Σε λίγες ημέρες η επιστροφή πετρελαίου ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ OGA, EFKA

0
175

Ο μήνας της Παναγίας φέρνει λεφτά στους ΑΓΡΟΤΕΣ ! Σε λίγες ημέρες η επιστροφή πετρελαίου ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ OGA, EFKA (efka.gov.gr) – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθορίζεται ως ακατάσχετο το ποσό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για γεωργική δραστηριότητα και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες ή μη οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Αναλυτικότερα, το ποσό επιστροφής, σύμφωνα με την παρ. 4Β του άρθρου 78 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001, Α’265), του ειδικού Φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων της περ. στ της παρ. Ι του άρθρου 73 του ίδιου νόμου που χρησιμοποιείται, αποκλειστικά, στη γεωργία, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες ή μη οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Μέσα στον Αύγουστο το αγροτικό πετρέλαιο επιβεβαιώνει ο Σταϊκούρας

Επισπεύδεται η πληρωμή του αγροτικού πετρελαίου για μέσα στον Αύγουστο, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τον βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο στα πλαίσια συνάντησης εργασίας στις 27 Ιουλίου.

Επιβεβαίωση από τα πλέον επίσημα χείλη του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες εντός Αυγούστου, έλαβε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως φέτος η πληρωμή του αγροτικού πετρελαίου θα πραγματοποιηθεί Αύγουστο αντί για τέλος του χρόνου, ενώ επανέλαβε την κυβερνητική δέσμευση για εξάντληση των αντοχών της οικονομίας με σκοπό τη στήριξη των αδυνάμων και της μεσαίας τάξης εν μέσω της ιδιαίτερα αρνητικής συγκυρίας.

Ας σημειωθεί επίσης πως στο αίτημα του Μάξιμου Χαρακόπουλου για μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για τις επιχειρήσεις των Φαρσάλων που επλήγησαν από τον «Ιανό» (αίτημα του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων), αλλά και τις επιχειρήσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου, ο ΥΠΟΙΚ απάντησε πως δεδομένου ότι πολλοί αγρότες έχουν ήδη  προχωρήσει σε πληρωμή μέρους -ή και εφάπαξ- της επιστρεπτέας προκαταβολής, δεν μπορεί πλέον να υπάρξει καμία επιπρόσθετη απαλλαγή.

Μαξιμος-Σταικουρας_3

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή Λάρισας έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία, με αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που επηρεάζουν την πραγματική οικονομία, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό επιχειρήσεων και νοικοκυριών, επαγγελματιών και αγροτών, αλλά και νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας. Στα τρία αυτά χρόνια που έχει την ευθύνη για τις τύχες της πατρίδας, παρά την πανδημία, η οποία ανέκοψε τους γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας που καταγράφονταν σε όλους τους δείκτες, στήριξε όλους όσοι επλήγησαν από τις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων που κατ’ ανάγκη επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της πανδημίας. Δυστυχώς, πριν εκλείψουν οι συνέπειες από την πανδημία ενέσκηψε η παγκόσμια ενεργειακή κρίση που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι αυξήσεις στην ενέργεια με τη σειρά τους προκαλούν αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε αγαθά και υπηρεσίας. Χωρίς, ακόμη, να είναι ορατό το τέλος αυτού του πολέμου -και συνεπακόλουθα της ενεργειακής κρίσης- η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο υπό τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα χειρίζεται συνετά τα δημόσια οικονομικά, εξαντλώντας τις αντοχές της οικονομίας για τη στήριξη των αδυνάμων και της μεσαίας τάξης, με μειώσεις και καταργήσεις φόρων (ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης) με μειώσεις φορολογικών συντελεστών, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, ενώ επίκειται από το νέο έτος και αύξηση συντάξεων για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Επιπλέον, επανέρχεται το “αγροτικό πετρέλαιο” που η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου κατήργησε στην περίοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και μάλιστα επισπεύδεται η πληρωμή του, η οποία, όπως με διαβεβαίωσε ο υπουργός, θα γίνει τον Αύγουστο, αντί για το τέλος του χρόνου». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο Θεσσαλός πολιτικός κατά τη συνάντηση, εκτός από το «αγροτικό πετρέλαιο», έθεσε και το ζήτημα της μετατροπής της επιστρεπτέας προκαταβολής, που δόθηκε σε επιχειρήσεις την περίοδο της πανδημίας, σε μη επιστρεπτέα για τις επιχειρήσεις των Φαρσάλων που επλήγησαν από τον «Ιανό» (αίτημα του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων), αλλά και τις επιχειρήσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου. Αναφορικά με το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε ότι πανελλαδικά 560 χιλιάδες ΑΦΜ έλαβαν από 1-7 επιστρεπτέες προκαταβολές. Τα ποσά αυτά «κουρεύτηκαν» έως και 50%. Ήδη, 172 χιλιάδες επιχειρήσεις, που αντιστοιχούν σε 427 χιλιάδες βεβαιώσεις επιστρεπτέας, την έχουν καταβάλει είτε εφάπαξ, είτε με δόσεις. Μάλιστα, εξ αυτών οι 127 χιλιάδες επιχειρήσεις πλήρωσαν εφάπαξ, λαμβάνοντας επιπλέον έκπτωση 15%. Με τη διαδικασία της πληρωμής σε εξέλιξη και με δεδομένο ότι ήδη πολλοί και από τις επίμαχες περιοχές Φαρσάλων, Τυρνάβου και Ελασσόνας έχουν σπεύσει να πληρώσουν -και μάλιστα εφάπαξ για να τύχουν της επιπλέον έκπτωσης- δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιπρόσθετη απαλλαγή».

dypa.gov.gr : ΑΙΤΗΣΕΙΣ online ΕΔΩ για το επίδομα 1000 ευρώ ΟΑΕΔ- ΔΥΠΑ 2022 – Ποιοι το παίρνουν

Ανοίγει η πλατφόρμα για το αγροτικό πετρέλαιο, Αύγουστο οι πληρωμές

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr η οποία θα υποδεχθεί τις αιτήσεις αγροτών για επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Οι πρώτες πιστώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν περί τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, που θέλουν την επιστροφή του φόρου στους αγρότες να γίνεται σταδιακά και εξατομικευμένα, σε όσους ολοκληρώνουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, η οποία θα ξεκαθαρίζει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η εν λόγω πλατφόρμα θα τρέξει παράλληλα με τις αιτήσεις του fuel pass 2, όπως αποκαλείται η κρατική επιδότηση για τα καύσιμα. Μέσα από τις δύο αυτές πλατφόρμες η κυβέρνηση θα μοιράσει 260 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 3 εκατ. νοικοκυριά και αγρότες.

Ως γνωστόν, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα επιστραφεί ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου του πρώτου εξαμήνου του 2022. Σε ειδική πλατφόρμα θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση στην οποία θα δηλωθεί η αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν. Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση την αξία των αγορών τους α’ εξαμήνου και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2021. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ και για το έτος 2022.

Fuel Pass 2: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Ο μήνας της Παναγίας φέρνει λεφτά στους ΑΓΡΟΤΕΣ ! Σε λίγες ημέρες η επιστροφή πετρελαίου ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ OGA, EFKA – Πότε πληρώνεστε τις συντάξεις Σεπτεμβρίου!

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 όπως το Δημόσιο)

(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο)

Ο μήνας της Παναγίας φέρνει λεφτά στους ΑΓΡΟΤΕΣ ! Σε λίγες ημέρες η επιστροφή πετρελαίου ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ OGA, EFKA

Η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων
ΕΦΚΑ-Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ Σεπτεμβρίου 2022 – Πληρωμή
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις

Πότε εμφανίζονται και είναι διαθέσιμα τα χρήματα των συντάξεων στα ΑΤΜ

Ποιες ώρες εμφανίζονται τα ποσά των συντάξεων στα ΑΤΜ των τραπεζών

Μηνιαίο Ενημερωτικό Σύνταξης συνταξιούχων Δημοσίου

(Σημείωση: Οι κανονικές ημερομηνίες πληρωμής όλων των συντάξεων αναφέρονται στις παρακάτω διατάξεις)

Οι σχετικές διατάξεις για την πληρωμή των Συντάξεων
Οι συντάξεις προπληρώνονται, δηλαδή με την πληρωμή καταβάλλεται η σύνταξη του επόμενου μήνα.

Πληρωμή συντάξεων – Συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ. Επικουρικές και Προσωρινές

Νόμος 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019)

Άρθρο 34

Ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ

1. Ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) ορίζεται:

  • α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα
  • β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος, καθώς και ο τρόπος εφαρμογής του σε φορείς που καταβάλλουν παροχές που δεν ανάγονται σε μηνιαία βάση

4. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος κάθε άλλη αντίθετη διάταξη καταργείται

Άρθρο 132

Έναρξη ισχύος

Οι διατάξεις του παρόντος νόμου ισχύουν από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 δημοσίου ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΝΑΤ ΟΓΑ ΕΤΑΑ επικουρικές

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022. Οι ημερομηνίες πληρωμής

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Σεπτεμβρίου 2022 είναι οι εξής:

Συντάξεις ΙΚΑ (www.ika.gr) (πληρωμή με ΑΜΚΑ)

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες)

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Σεπτεμβρίου 2022 είναι:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ (www.ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

ΕΦΚΑ : Τα … όπλα μας !!!

Με πέντε «όπλα» κατάφερε να μειώσει τις εκκρεμείς συντάξεις το υπουργείο Εργασίας και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Το προηγούμενο εξάμηνο το υπερταμείο ασφάλισης σημείωσε ρεκόρ, εκδίδοντας το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 138.946 αποφάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 89% οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους εν αναμονή συνταξιούχους.

Σημαντικό ρόλο στη μείωση των εκκρεμοτήτων έπαιξε ο περιβόητος «Πύργος Ελέγχου», μέσω του οποίου ελέγχεται η αποδοτικότητα εισηγητών και διευθυντών. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΦΚΑ, με τον «Πύργο Ελέγχου» κατέστη εφικτό να αξιολογηθεί η δουλειά των εισηγητών αλλά και των διευθυντών των υπηρεσιών, δηλαδή των ανθρώπων που «τρέχουν» τις εκκρεμείς συντάξεις. Στόχος, να εντοπιστούν οι «προβληματικές» διευθύνσεις και να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις που θα βελτιώσουν τα ποσοστά απονομών.

Ήρθε εξ ουρανού !!! Για 14 μήνες 750 ευρώ σε περίπου 7.000 ανέργους ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ 2022


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr