Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τη χορήγηση Καταστάσεων Επιβίβασης σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

0
207
ο-ν-παναγιωτόπουλος-για-τη-χορήγηση-κα

Παναγιωτόπουλος: Για τον αριθμό των Καταστάσεων Επιβίβασης, τους δικαιούχους και τα μέσα μετακίνησης διευκρινίζεται ότι οι παροχές προς το προσωπικό καθορίζονται εν γένει…

σε κάθε περίπτωση, εντός των δυνατοτήτων και των ορίων που θέτουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και οι στόχοι του εφαρμοζόμενου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, σύμφωνα με τις οικείες δημοσιονομικές διατάξεις και την εκάστοτε δημοσιονομική πολιτική του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Αδιανόητες διακρίσεις στη χορήγηση Καταστάσεων Επιβίβασης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Με βάση τις ισχύουσες κατά περίπτωση διατάξεις για τον καθορισμό των παροχών (ενδεικτικά μισθολογικών αποζημιώσεων εκτέλεσης υπηρεσίας, παροχών από τις εκμεταλλεύσεις εξυπηρέτησης προσωπικού, κ.λπ.), λαμβάνεται υπόψη σε κάθε περίπτωση το ύψος των ευθυνών, όπως αυτές καθορίζονται από τον διοικητικό βαθμό και την ενάσκηση καθηκόντων των δικαιούχων», ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Όλα τα ζητήματα», πρόσθεσε, «που αφορούν στη μέριμνα προσωπικού για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζονται διεξοδικά και σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, ενώ τυχόν αλλαγές ή βελτιώσεις επί του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου υλοποιούνται μόνο κατόπιν στοιχειοθετημένης υποβολής σχετικών προτάσεων εκ μέρους τους».

Ι.Ι.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr