Ο Πούτιν έδωσε το «πράσινο φως» στον Σοϊγκού για «εθελοντές» στρατιώτες

0
357
ο-πούτιν-έδωσε-το-πράσινο-φως-στον-σο

Ο Πούτιν έδωσε το «πράσινο φως» στον Σοϊγκού για «εθελοντές» στρατιώτες

Ειδήσεις: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στον στρατό του να διευκολύνει την αποστολή “εθελοντών” μαχητών στην Ουκρανία σε απάντηση στο ότι στέλνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, “μισθοφόροι” από τη Δύση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

“Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης“, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σoϊγκού.

Αυτός δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν μαζί με τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σήμερα ότι εγκρίνει την παράδοση κατασχεμένων δυτικών πυραυλικών συστημάτων στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές μαχητές στην Ουκρανία.

Stinger σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ

Ο Σoϊγκού πρότεινε την παράδοση αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικών και αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως τα Javelin και Stinger, σε μαχητές στις αυτονομιστικές περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, σημείωσε ότι υποστηρίζει την ιδέα αυτή.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr