Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ψηφίσει τα έργα ανάπλασης στο Μάτι

0
84
ο-συριζα-αρνείται-να-ψηφίσει-τα-έργα-αν

Αρνείται να ψηφίσει το σχέδιο για ανάπλαση της περιοχής του Ματιού και των πυρόπληκτων στην Ανατολική Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σημείο μάλιστα να καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου που δώρισε περίπου 10 εκατ. ευρώ για την στήριξη των πληγέντων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβάλλει ως επιχείρημα για την καταψήφιση το γεγονός ότι το τελικό σχέδιο προβλέπει κατασκευή κοινωνικών κατοικιών αντί νοσοκομείου που προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Τα έργα ανασυγκρότησης αφορούν τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις φονικές πυρκαγιές, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 103 άνθρωποι.

«Να αξιοποιήσουμε τα χρήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς εξήγησε ότι το υπό κύρωση μνημόνιο συνετάχθη μετά από συνεργασία της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και ότι υπήρξαν συνεννοήσεις με τους δημάρχους της περιοχής.

Άψογη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, τη διαχείριση του ειδικού λογαριασμού αρωγής πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και διαχειρίζεται η Βουλή και οι υπουργοί Επικρατείας, Υποδομών και Οικονομικών.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr