Ο ΥΕΘΑ για την απονομή τιμητικής διακρισης στην «Κυρά του Δέλτα του Έβρου»

0
267
ο-υεθα-για-την-απονομή-τιμητικής-διακρ

ΥΕΘΑ: «Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, δύναται να απονεμηθούν σε Έλληνες και Ελληνίδες ιδιώτες, με προεδρικό διάταγμα και κατόπιν πρότασης του υπουργού Εξωτερικών, τα Τάγματα Αριστείας (σ.σ. τιμητικές διακρίσεις )…

ήτοι “του Σωτήρος”, “της Τιμής”, “του Φοίνικος” και “της Ευποιΐας”, τα οποία αποτελούν αναγνώριση και επιβράβευση εξαιρετικών προς την Πατρίδα υπηρεσιών ή εξόχου επίδοσης σε οποιοδήποτε τομέα της δημόσιας ζωής, τις επιστήμες, τα γράμματα, τις τέχνες, την γεωργία, την βιομηχανία, το εμπόριο και την ναυτιλία ή ιδιάζουσα δραστηριότητα ευποιΐας, όπως ορίζεται στα άρθρα 1 και 2 του ν.106/1975 (Α΄171).

Συναφώς η εν λόγω ιδιώτις μέχρι σήμερα, δεν έχει αναπτύξει ιδιαίτερες επαφές ή κοινές δράσεις σε πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον υπεύθυνο Σχηματισμό και το στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής», γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λϋσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Χήτας με θέμα «Απόδοση τιμητικής διακρίσεως ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στην Κυρία Άρτεμις Παπακωστίδου ή “Κυρά του Δέλτα του Έβρου”».

Η κ. Παπακωστίδου μητέρα 2 παιδιών ζει μαζί με το συζυγο της στις καλύβες του Δέλτα του Έβρου, σε ελάχιστα μέτρα απόσταση από την τουρκική πλευρά, όπου η ελληνική σημαία υψώνεται στην καλύβα της όλον τον χρόνο, επί 35 συναπτά έτη και είναι γνωστή ως «Κυρά του Δέλτα του Έβρου» στις δυνάμεις ασφαλείας και φύλαξης των συνόρων, όπως τονίζεται στην ερώτηση.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr