ΟΧΙ από Γερμανία και ΗΠΑ για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

0
32

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΕΑ: Μπορεί τα μέλη του ΝΑΤΟ να δηλώνουν την στήριξή τους στον αγώνα που δίνει η Ουκρανία, ενάμιση χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή, αλλά Γερμανία και ΗΠΑ βάζουν μπλόκο στην ένταξη της στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Από το Όσλο όπου συνεδρίασαν οι υπ. Εξωτερικών του ΝΑΤΟ η Γερμανίδα υπ. Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, δήλωσε ότι ναι μεν προφανώς «ισχύει η πολιτική των ανοιχτών θυρών» στο ΝΑΤΟ, ταυτόχρονα όμως, όπως είπε, «βρισκόμαστε εν μέσω του πολέμου και άρα δεν μπορώ να μιλήσω για μια ένταξη νέου μέλους (της Ουκρανία) στο ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις κεκλεισμένων θυρών διαβουλεύσεις στο Όσλο, χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Γερμανία διεμήνυσαν ότι δεν προτίθενται να προβούν προς το παρόν σε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, επί τη βάσει μιας «αόριστης δήλωσης» του 2008, όταν τότε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ είχαν ταχθεί υπέρ μιας μελλοντικής ένταξης στο ΝΑΤΟ, της Ουκρανίας και της Γεωργίας χωρίς όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr