Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τη χαλάρωση των μέτρων

0
43

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη. Οι ανακοινώσεις για το lockdown.

Στη σημερινή ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Στο 6% ο δείκτης θετικότητας
«Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί περισσότερα από 233.000 κρούσματα στην Ελλάδα» σημείωσε η κα. Παπαευαγγέλοι. Η λοιμωξιολόγος σημείωσε πως ο κυλιόμενος μ.ο. νέων κρουσμάτων είναι 2.250. Όπως είπε, την περασμένη εβδομάδα είχαμε μεγάλη διακύμανση στον ημερήσιο αριθμό των τεστ λόγω της Καθαράς Δευτέρας.

Την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού αυξήθηκε από 4,5% σε 6% . Παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση σε κάποιες περιφερειακές ενότητες Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο, όπως σημείωσε η κα. Παπαευγγέλου, που τόνισε πως άλλες, όπως της Κεντρικής Μακεδονίας δείχνουν αυξητικές τάσεις.

Εντονη πίεση στα νοσοκομεία της χώρας
«Τα νοσοκομεία πιέζονται πάρα πολύ» σχολίασε η λοιμωξιολόγος, αναφέροντας πως καταγράφτηκαν περισσότερες από 450 εισαγωγές κατά μέσο όσο την περασμένη εβδομάδα. Από το σύνολο των ασθενών, 2.500 ασθενείς νοσηλεύονται μόνο στην Αττική.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έδωσε μάλιστα ένα παράδειγμα από το Αττικό νοσοκομείο στο οποίο και εργάζεται. Στο Αττικό από την 1η Μαρτίου εισήχθησαν 404 ασθενείς σε απλές κλίνες και ακόμη 52 σε ΜΕΘ. Η επιδημιολογική εικόνα ωστόσο, δείχνει πίεση στα νοσοκομεία και στην Αχαΐα, ενώ αυξητική τάση έχουμε στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Κρήτης.

Όπως είπε η λοιμωξιολόγος, χάρη στους εμβολιασμούς, «ήδη βλέπουμε μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και ίσως και στον αριθμό των νοσηλευόμενων στην ηλικιακή ομάδα των 70 και άνω».

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας:

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr