Οι επόμενες κρίσιμες μέρες

0
35

Στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται προσεκτικά τις κινήσεις των επόμενων ημερών και παρακολουθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα προτού ο Πρωθυπουργός μπει στη διαδικασία να κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

Κανένα περιθώριο για εφησυχασμό απέναντι στην πανδημία δεν αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της Δημόσιας Υγείας μέχρι την έλευση του εμβολίου.

Στο τραπέζι έχουν τεθεί όλες οι παράμετροι για το άνοιγμα της αγοράς στις μέρες των Χριστουγέννων προκειμένου η οικονομία να κινηθεί και οι επιχειρηματίες να πάρουν βαθιά ανάσα, ενώ γίνεται εκτενής συζήτηση για τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποτρέψουν την επιβάρυνση της κοινωνίας με νέα κρούσματα, εξέλιξη που θα προκαλέσει ασφυξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κυρίως στις υπό διαρκή πίεση δομές που λειτουργούν στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο εχθρός βρίσκεται ακόμη εδώ και επιχειρούν μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις τους και άλλες στοχευμένες καμπάνιες να περάσουν το μήνυμα και στην κοινή γνώμη που πέρα από κάθε αμφιβολία έχει για πολλούς μήνες υποστεί τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Φαίνεται τελικά ότι τα λάθη και οι παραλείψεις των περασμένων μηνών μετά το καλοκαίρι ενεργοποίησαν τα ανακλαστικά της Κυβέρνησης και αύξησαν το βαθμό ετοιμότητας της Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις κατά το κρίσιμο πέρασμα στην κανονικότητα το οποίο θα εξελίσσεται τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα

Πηγή: tilegrafimanews.gr