Οι κερδισμένοι του ΕΦΚΑ!! Λογαριασμός 0 με την παραγραφή χρεών!! Την ίδια ώρα ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟ efka.gov.gr

0
184

Οι κερδισμένοι του ΕΦΚΑ!! Λογαριασμός 0 με την παραγραφή χρεών!! Την ίδια ώρα ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟ efka.gov.gr

ΕΦΚΑ NEWS: Με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας κάθε οφειλέτης έχει δικαίωμα παραγραφής εάν μέσα  σε μια δεκαετία (που από 2027 γίνεται πενταετής) ο e- ΕΦΚΑ δεν έχει ζητήσει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ωστόσο μαζί με τις οφειλές διαγράφεται ο ασφαλιστικός βίος, δηλαδή συντάξιμα χρόνια, τόνισε ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ Από τις 6». Με τη διαγραφή των οφειλών ξεκλειδώνει η συνταξιοδότηση για όσους χρωστούν πάνω από 20.000€.

Τα 50.000 ειδοποιητήρια, αφορούν εργαζόμενους που είναι παράλληλα μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες με «μπλοκάκι». Πιστωτικά ή μηδενικά εκκαθαριστικά, πρέπει να αναμένονται από όσους  κάλυψαν την ασφαλιστική τους υποχρέωση από την μισθωτή εργασία.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι έως τέλος του Αυγούστου οι δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής πρέπει να καταθέσουν πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας αλλιώς κινδυνεύουν να επιστρέψουν όλο το ποσό εντόκως.

ertnews.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr