ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ …ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ! Στο 1,70 το πρόβειο ΓΑΛΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ

0
123

Περιεχόμενα

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ …ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ! Στο 1,70 το πρόβειο ΓΑΛΑΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr), ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ (www.oga.gr) – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ειδήσεις: Ραγίζει το τείχος των γαλατάδων, φτάνει έως τα 1,70 ευρώ το κιλό η τιμή για το πρόβειο γάλα στην Ελασσόνα.

Το «τείχος» που είχαν χτίσει εδώ και κάποιους µήνες οι γαλακτοβιοµηχανίες απειλείται µε κατάρρευση, καθώς µια σειρά από τυροκοµικές επιχειρήσεις, µικρές ή και µεγαλύτερες, αψηφούν τον κίνδυνο και σπεύδουν να κλείσουν ποσότητες πρώτης ύλης, προσφέροντας τιµές στους παραγωγούς, οι οποίες ουδέποτε στο παρελθόν έχουν καταγραφεί. Οι παλιότεροι θυµούνται µόνο την έκρηξη τιµών του 1994, όταν το πρόβειο γάλα είχε φθάσει τις 350 δραχµές (τότε) το κιλό για να ακολουθήσει βέβαια η κατάρρευση στην αγορά της φέτας, µε αθετήσεις πληρωµών και χρεοκοπίες τυροκοµικών µονάδων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σήµερα η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική, η άνοδος των τιµών είναι κυρίως αποτέλεσµα της ευρύτερης ανόδου στις τιµές των αγροτικών εµπορευµάτων και φυσικά στο κόστος των ζωοτροφών, έρχεται ωστόσο να απειλήσει «κόκκινες γραµµές» ειδικά στην αγορά της φέτας, όπου η τιµή του προϊόντος αρχίζει να πλησιάζει και να συγκρίνεται (από τον καταναλωτή) µε την τιµή συγγενικών, σκληρών ωστόσο τυριών.

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ …ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ! Στο 1,70 το πρόβειο ΓΑΛΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ

Το στοίχηµα είναι αυτή τη φορά, όπως υποστηρίζουν έµπειροι παράγοντες της αγοράς, αν η φέτα καταφέρει να υπερασπισθεί την τιµή της (εγχωρίως και διεθνώς) και δεν θα πέσει θύµα της προτίµησης του καταναλωτή σε άλλα «λευκά», φθηνότερα τυριά ή ακόµα και σε σκληρά που προσεγγίζουν ανάλογο επίπεδο τιµής µε τη φέτα. ∆εν υπάρχει αµφιβολία ότι η σχέση που οι ίδιες οι γαλακτοβιοµηχανίες και οι τυροκοµικές γενικά επιχειρήσεις έχουν χτίσει µε τις αλυσίδες λιανικής πώλησης και τους καταναλωτές, µε βάση την αξία των προϊόντων τους, θα αποδειχθεί καταλυτική για τη συνέχεια. Με άλλα λόγια, αυτοί που έχουν χτίσει όνοµα µε τα προϊόντα τους και εν προκειµένω µε τη τη φέτα, θα µπορούν να πουλήσουν και ακριβότερα. Κάποιοι άλλοι όµως για να µείνουν στην αγορά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να στραφούν σε άλλες µεθόδους, υπονοµεύοντας το ΠΟΠ της Φέτας και θέτοντας σε κίνδυνο την αγορά του προϊόντος.

Η κατάσταση απαιτεί επαγρύπνηση από όλες τις πλευρές και η Πολιτεία οφείλει σ’ αυτή τη φάση να έχει τα µάτια της ανοιχτά, ώστε να αποκλεισθούν ενδεχόµενα νοθείας που συνιστούν και τη µεγάλη απειλή για τη φέτα. Το καλό πάντως σ’ αυτή τη φάση είναι το γεγονός ότι τα ψυγεία των µεταποιητών είναι άδεια. Η νέα γαλακτοκοµική περίοδος αρχίζει µε µηδενικά σχεδόν αποθέµατα και µε µια αγορά, η οποία θα πρέπει να συνηθίσει τα… ύψη. Η τιµή στο πρόβειο γάλα πλησιάζει να είναι διπλάσια (1,70 ευρώ σήµερα, ισοδυναµεί µε 583 δραχµές) απ’ αυτή του 1994 κι αυτό κάτι λέει.

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ …ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ! Στο 1,70 το πρόβειο ΓΑΛΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ – Εβδομάδα πληρωμών!

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) έκανε πληρωμές 658 εκατ. ευρώπρος τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 17/10 – 18/10 πληρώθηκαν 533.956 άτομα για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού ΕΔΩ

Από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες η καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2022 και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

-Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

-Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ …ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ! Στο 1,70 το πρόβειο ΓΑΛΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

  • ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
  • ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
  • Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΠΕΚΕΠΕ : Τι ανακοινώθηκε για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΟ : Μέχρι 1000 στρέμματα ανά ΑΦΜ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ με 70% ΟΠΕΚΕΠΕ – Εβδομάδα ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ

Έκτακτο ανακοινωθέν ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ : Πως θα πάρετε την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΟΠΕΚΕΠΕ-ΝΕΟ ΚΟΥΠΟΥΝΙ στο vouchers.gov.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr