Οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ όλα τα απόκρυφα για τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 2022

0
172

Οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ όλα τα απόκρυφα για τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΙΚΑ(ika.gr), ΝΑΤ(nat.gr), ΟΑΕΕ(oaee.gr) – ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) 2022

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑΟΠΕΚΕΠΕ: Με την αύξηση στην εθνική σύνταξη, που θα ανέλθει στα 411 ευρώ, λόγω της αντίστοιχης αύξησης από 1.1.23 στις κύριες συντάξεις, αλλά και με τις παρεμβάσεις στο ανταποδοτικό σκέλος αυτής, ασχολήθηκε εκτενώς «η Ώρα των Συνταξιούχων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η εκπομπή επισήμανε τον κίνδυνο να είναι αισθητά μικρότερες οι αυξήσεις που θα λάβουν οι νέοι συνταξιούχοι, από το 2023 και μετά, λόγω του διαφορετικού τρόπου υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης.

Όλα αυτά, ενώ οι αυξήσεις, για μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων θα είναι έτσι και αλλιώς, πολύ περιορισμένες.

Η εκπομπή αναλώθηκε επίσης στο σκέλος της μείωσης των εκκρεμών κύριων συντάξεων. Τονίστηκε ότι το πρόβλημα παραμένει αφού το υπουργείο Εργασίας δεν υπολογίζει τις διεθνείς συντάξεις, αλλά και όσες θεωρούνται «ανελαστικές», στους τελικούς αριθμούς που αναφέρει.

Ακόμα χειρότερα, που οι νέες συντάξεις κρύβουν λάθη, με συνέπεια να έχουν αυξηθεί δραματικά οι ενστάσεις, ειδικά από συνταξιούχους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ όλα τα απόκρυφα για τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 2022 – Με email στους παραγωγούς ενστάσεις για monitoring

Στην πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης των ΕΑΕ 2022, συμπεριλήφθηκαν τα αγροτεμάχια τα οποία κατά τον έλεγχο μέσω monitoring, προσδιορίστηκαν ως «πράσινα», δηλαδή επιλέξιμα ως προς την δηλωθείσα καλλιέργεια, καθώς σε αυτά, επιβεβαιώθηκε η δηλούμενη καλλιέργεια. Τα αγροτεμάχια  αυτά αποτέλεσαν το μεγαλύτερο τμήμα του συνόλου των αγροτεμαχίων που ελέγχθησαν με την μέθοδο αυτή.

Επισημαίνουμε, ότι ο έλεγχος με τη μέθοδο του monitoring έχει ως σκοπό την διεπαφή με τον παραγωγό και την πληροφόρηση του για τα ευρήματα με σκοπό, ακολουθώντας τις οδηγίες στην συνέχεια, την διόρθωση ή συμμόρφωση, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις – ποινές, στην πληρωμή.

Για το λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν στα email των παραγωγών που υπέβαλαν ατομικά online τις αιτήσεις τους και στα email των Κ.Υ.Δ., ειδοποιήσεις σφαλμάτων που θα αφορούν τα αγροτεμάχια που ελέγχονται με την μέθοδο monitoring, τα οποία δεν υπολογίστηκαν για την πληρωμή στην προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και για τα οποία απαιτούνται διορθώσεις.

Οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ όλα τα απόκρυφα για τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 2022

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr από 1.11.2022, θα ανοίξει το σύστημα και σε συνεργασία με τα Κ.Υ.Δ., χωρίς επί πλέον κόστος, θα προχωρήσει στις όποιες διορθώσεις χρειάζονται, ενώ μόνο όταν κριθεί απαραίτητο θα ζητούνται, μέσω email, ενέργειες από τους παραγωγούς.

Οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ όλα τα απόκρυφα για τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 2022

Τέλος, διευκρινίζεται ότι, βάσει των Κοινοτικών Κανονισμών, δεν δύναται να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις στα αγροτεμάχια τα οποία έχουν περιληφθεί στην πληρωμή της πρόσφατης προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης 2022.

Τα 14 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΕΚΑ που θα πληρωθούν έως 31/10/2022- ΚΕΑ, Α21 Επίδομα παιδιού, ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΝΕΑ για το σύστημα ΟΠΕΚΕΠΕ- Πότε ανοίγει! Και τα αγροτεμάχια στη ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ

ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΕΣ! Ευχάριστες ειδήσεις για τις ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ- ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2022

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr