Οικονόμου: «Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια – Έχουμε ενισχύσει τους ευάλωτους»

0
179
οικονόμου-δεν-καθόμαστε-με-σταυρωμέ

«Ό,τι μέτρα παίρνουμε πρέπει να φέρνει ουσιαστικό αποτέλεσμα, για να μην διαταράσουμε την πορεία της οικονομίας» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις δράσεις της κυβέρνηση για την στήριξη των πολιτών.

Ο ίδιος τόνισε πως οι πράξεις της κυβέρνησης είναι απάντηση στην κρίση στην ενέργεια αλλά και στο κομμάτι του πληθωρισμού: «Μιλούν οι πράξεις. Είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια πληθωριστική και ενεργειακή κρίση και η χώρα έχει διαθέσει πάνω από 1,75 δις. ευρώ για να την μετριάσει. Είδατε τον πρωθυπουργό πως είναι ρεαλιστής, ειλικρινής κι ανθρώπινος. Καταλαβαίνουμε την πίεση και δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Διαθέτουμε χρήματα για να στηρίξουμε τους πάντες απέναντι σε αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στις πιέσεις. Έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε τους ευάλωτους».

Κριτική άσκησε μάλιστα και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης μετά την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ:

«Από το σύνολο της αντιπολίτευσης ακούμε επιδερμικές διαπιστώσεις ευχολόγια και συνθήματα. Ακούω μια κριτική που προσπαθεί να δηλητηριάσει τα μυαλά των ανθρώπων που περνούν δύσκολα και που λέγοντας ευχάριστα πράγματα προσπαθεί να τους βάλει σε ένα δίπολο, που λένε ότι εμείς παίρνουμε μέτρα για τους ισχυρούς αντί να ελαφρύνουμε την μεσαία τάξη. Το πτητικό επίδομα που δεν θα φορολογείται, το επίδομα των βατραχανθρώπων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν τους αφορά όλους;».

Για του κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν από την κρίση στην Ουκρανία, εξήγησε πως η κυβέρνηση επιθυμεί την λύση μέσω της διπλωματίας αλλά σε κάθε περίπτωση θα λάβει τα μέτρα μας για να αποφευχθούν αναταράξεις που θα αφορούν στο φυσικό αέριο.

Για τις προκλητικές αιτιάσεις από την πλευρά της Τουρκίας εξήγησε πως αποτελούν δείγμα της νευρικότητας της Άγκυρας λόγω την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας σε πολλαπλά επίπεδα: «Οι προκλήσεις αντανακλούν την νευρικότητα της Άγκυρας στην μεγάλη ενίσχυση του γεωστρατηγικού και γεωπολιτικού αποτυπώματος της Ελλάδας. Το αυξανόμενο κύρος του πρωθυπουργού διεθνώς αλλά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr