Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι και σε εγρήγορση για την Τουρκία – Παρελάσεις με όλα τα μέτρα

0
90
οικονόμου-είμαστε-έτοιμοι-και-σε-εγρή

Οικονόμου: Είμαστε έτοιμοι και σε εγρήγορση για την Τουρκία – Παρελάσεις με όλα τα μέτρα

Ειδήσεις: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα και για την ετοιμότητα και την εγρήγορση της Ελλάδας να την αντιμετωπίσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, τόνισε ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της απέναντι πλευράς. Όπως σημείωσε τα τελευταία δύο χρόνια σε επίπεδο εξοπλισμών και Διεθνών Συμφωνιών έχουν γίνει από την Ελλάδα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια.

Για τις παρελάσεις

Αναφερόμενος στις προσεχείς παρελάσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε ότι «οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν με όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται», σημειώνοντας ότι «είναι σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται».

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος», τόνισε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να ξανακλείσουν.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «με τους εκατομμύρια εμβολιασμένους αλλά και εκείνους που νόσησαν έχουμε φτάσει οι 2 στους 3 ενήλικες να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης».

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Όσον αφορά την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ανεξήγητη τη νοοτροπία όσων επιχειρούν να στήσουν παγίδες στη διαδικασία. Τόνισε ότι η αξιολόγηση δεν είναι «μπαμπούλας», ούτε τιμωρητικό μέτρο, αλλά μία προσπάθεια να συγκλίνουν η μόρφωση και η εκπαίδευση με το αύριο.

Χαρακτήρισε πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε 6.500 σχολεία έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αξιολόγησης λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί είναι πιο μπροστά από τους εκπροσώπους και τις ηγεσίες τους.

Τι ισχύει με τον νέο Δακτύλιο

Σχετικά με τον Δακτύλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η επιλογή των οχημάτων που θα κινούνται ελεύθερα έγινε μετά από εισηγήσεις φορέων και ειδικών και πως «κάπου τραβάς τη γραμμή». Πρόσθεσε ότι ο δακτύλιος αποτελεί ένα μόνο εργαλείο για την αποσυμφόρηση και την ποιότητα ζωής και προανήγγειλε και άλλα μέτρα, με αυξημένη αστυνόμευση και για την αντιμετώπιση των διπλοπαρκαρισμάτων.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr