Οικονόμου για κακοκαιρία: Δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά

0
80
οικονόμου-για-κακοκαιρία-δείξαμε-γρή

Για την κακοκαιρία Μπάλλος, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αλλά και την συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ μίλησε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για τα ακραία καιρικά φαινόμενα είπε ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και οι μεγαλύτερες δυσκολίες είναι στη Χαλκιδική.

«Το παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή. Δείξαμε έγκαιρα και γρήγορα αντανακλαστικά. Είναι ένα φαινόμενο ιδιαίτερα μεγάλης σφοδρότητας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες εχθές έπεσαν στο Λεκανοπέδιο 30 εκατομμύρια τόνοι νερού. Από μόνος του είναι ένας πολύ εντυπωσιακός αριθμός. Επενδύσαμε από την πρώτη στιγμή στην πρόληψη», συνέχισε.

Επιπλέον ανέφερε ότι το 112 λειτούργησε, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε σε όλη την Επικράτεια πάνω από 1.500-1.600 κλήσεις και η Πολιτική Προστασία, ο κ. Στυλιανίδης με τον κ. Τουρνά, συντόνιζαν το σύνολο των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού και της Αυτοδιοίκησης, ούτως ώστε να γίνονται παρεμβάσεις, απεγκλωβισμοί, αντλήσεις υδάτων.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση
Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις ανατιμήσεις στην ενέργεια, υπενθυμίζοντας ότι από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κάλυψη του 80% των ανατιμήσεων οριζόντια για όλους τους καταναλωτές σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα και στη συνέχεια ανακοινώθηκε στήριξη που φτάνει το μισό δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες και σε ηλεκτρικό ρεύμα και σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση», τόνισε ο κ. Οικονόμου δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου αυτή η ενεργειακή κρίση να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο «αποτύπωμα». «Όποιος ρίξει μια ματιά στο πως έχουν αντιμετωπίσει την κρίση οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, θα αντιληφθεί το πόσο γρήγορα, αποτελεσματικά και στοχευμένα κινηθήκαμε. Συνεχίζουμε να κινούμαστε και σε άλλα επίπεδα, αναζητώντας και μια ευρωπαϊκή παρέμβαση, μια ευρωπαϊκή λύση στην όλη υπόθεση», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr