Οικονόμου: «Κανένα μέτρο που περιορίζει τους εμβολιασμένους-Η χώρα δε θα ξανακλείσει»

0
138

Ξανά απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Η χώρα δε θα ξανακλείσει», τόνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Δε θα πάμε σε lockdown και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και να επιταχύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη», επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν ως στόχο να κρατήσουν ανοιχτή την κοινωνία, την οικονομία και την εκπαίδευση.

Ερωτηθείς αν θα ληφθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, είπε ότι «δε σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμό στους εμβολιασμένους» αφήνοντας με αυτό τον τρόπο «παράθυρο» για τους ανεμβολίαστους.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι ήδη μετά τα πρόσφατα μέτρα υπάρχει σημαντική αύξηση.

«Τις τελευταίες 16 μέρες είχαμε αύξηση 10% στους συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο. Πλέον 7.135.000 πολίτες άνω των 12 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο», είπε το κυβερνητικό στέλεχος.

Όσον αφορά στη μετάλλαξη «Όμικρον», είπε ότι εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, από αυτές τις περιοχές.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr