Opekepe.Gr : Πληρωμές και βασική ενίσχυση – Δασικοί Χάρτες 2021

0
165

Opekepe.Gr : Πληρωμές και βασική ενίσχυση – Δασικοί Χάρτες 2021 – Οι δύο τελευταίες πληρωμές.

Ειδήσεις: Από τις 05/03/2021 έως τις 11/03/2021 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 7.299.083,48€.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά και τους δικαιούχους εδώ.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Επίσης, από τις 16/02/2021 έως τις 04/03/2021 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (www.opekepe.gr) πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 16.477.455,91€.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά και τους δικαιούχους με ένα κλικ εδώ.

Opekepe.Gr : Πληρωμές και βασική ενίσχυση – Δασικοί Χάρτες 2021 – Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

«Το συντριπτικό τμήμα της ενδοχώρας της Π.Ε.Χανίων λοιπόν, κρίθηκε ότι εμπίπτει στην Δασική Νομοθεσία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ιδιοκτήτες γης, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τον τουρισμό, την οικοδομική δραστηριότητα, την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σημειώνει μεταξύ άλλων με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών, η παράταξη του δήμου Αποκορώνου « Αποκόρωνας η Γη μας».

Η ανακοίνωση:

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ & ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΓΗΣ

Οι Δασικοί Χάρτες ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, θα έπρεπε να είναι ένα καλοδεχούμενο Νομοθέτημα και εργαλείο για την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, θα έπρεπε να συνταχθούν με ορθολογισμό και λογική υποστήριξης κ’ εκσυγχρονισμού της πρωτογενούς τομέα και των κατοίκων της υπαίθρου.

Οι Δασικοί Χάρτες ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ θα έπρεπε άμεσα με τον ερχομό τους να εξαφανίσουν τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις των υποστελεχομένων Δασαρχείων και την εμπλοκή σε αναπτυξιακά έργα δημόσια και ιδιωτικά, θα έπρεπε να εξαφανίσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ πολίτη-Δημοσίου (και τα κακώς κείμενα που συνοδεύουν αυτές).

Οι Δασικοί Χάρτες ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ θα έπρεπε να έχουν αποκλειστικά περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να προστατεύσουν καταρχήν τις κηρυγμένες περιοχές φυσικού κάλλους, τα υφιστάμενα δάση και πνεύμονες πρασίνου καθώς και να εντοπίσουν τα καταπατημένα ή παράνομα αποψιλωμένα δάση, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΛΕΜΕ ΔΑΣΗ εννοούμε βλάστηση με ξυλώδη κορμό, όπως ορίζει εξάλλου σχεδόν μονοσήμαντα η Ελληνική Νομοθεσία!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (και όλης της Κρήτης) κάνει ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα σε παντελώς λάθος χρονική στιγμή για τον χώρα και τον τόπο μας. Το συντριπτικό τμήμα της ενδοχώρας της Π.Ε.Χανίων λοιπόν, κρίθηκε ότι εμπίπτει στην Δασική Νομοθεσία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ιδιοκτήτες γης, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τον τουρισμό, την οικοδομική δραστηριότητα, την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τα εν εξελίξει και μελλοντικά Δημόσια έργα που τα επόμενα χρόνια θα βυθιστούν περαιτέρω στο τέλμα της γραφειοκρατίας.

ΑΤΖΕΝΤΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ : Οι Δασικοί Χάρτες έτσι όπως αναρτήθηκαν, είναι μία κυριολεκτικά ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΣ επιλογή της Κυβέρνησης όσον αφορά την περιφέρεια, με απρόβλεπτες -άμεσες και μελλοντικές- προεκτάσεις κοινωνικές, οικονομικές και πιθανότατα συνέπειες Εθνικής κυριαρχίας, αφού η ιδιοκτησία γης παγκοσμίως πλέον συνδέεται με το ενεργειακό μέλλον άρα και την Εθνική υπόσταση της κάθε χώρας. Κάνοντας μια αναδρομή οι Δασικοί Χάρτες συμπεριλήφθηκαν στα άμεσα προαπαιτούμενα των απεχθών μνημονιακών δεσμεύσεων, με φιλοσοφία επιβολής όρων σε ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ στο πλαίσιο των μη δημοσιοποιημένων επιδιώξεων των «συμμάχων» μας, ομιλούμε φυσικά για το μακρόπνοο σχέδιο τους «να βάλουν χέρι» στην παραγωγή και μεταφορά ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Έρχεται λοιπόν σήμερα το Ελληνικό Κράτος με περίσσεια κυνικότητα και ταυτόχρονα αφέλεια, καταπατώντας το αρθ.17 του Συντάγματος που προστατεύει την ιδιοκτησία, καταπατώντας το αρθ.62 του Ν.998/1979 που εξαιρεί την Κρήτη από το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου επι Δασικών εκτάσεων, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, βασιζόμενο σε επιλεκτικές ερμηνείες και παρερμηνείες διαφόρων άρθρων της Δασικής Νομοθεσίας, με στρουθοκαμηλισμό και με δημοσιοϋπαλλιλίστικη λογική, να θεσμοθετήσει ένα τετελεσμένο που πρόκειται να αλλάξει για πάντα την Ελληνική περιφέρεια και την ενδοχώρα. Κατ’ ουσία προσπαθεί με φαινομενικά νόμιμο τρόπο να εξαφανίσει τον παραδοσιακό πρωτογενή τομέα, ειδικά αυτόν της Κρήτης, να ελέγξει την παραγωγή και προμήθεια τροφίμων, να ωθήσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε εγκατάλειψη των επαγγελμάτων τους και του τόπου τους, ώστε εν τέλει ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΝΥΜΕΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ. Και όλα αυτά με βίαιο τρόπο, σε μια ήδη χειμαζόμενη χώρα, μετά από οικονομική ύφεση άνω των 10 ετών, εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας και οικονομικής ανέχειας. Αυτό που επιχειρούν αυτήν την στιγμή δια μέσω των Δασικών Χαρτών ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ, αν εξαιρέσεις τα πρώτα χρόνια κατάκτησης.

ΤΙ ΜΕΛΙ ΓΕΝΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ : Όσον αφορά το διαδικαστικό κομμάτι όσων επιλέξουν να υποβάλλουν ενστάσεις, η ουσία είναι ότι θα κληθούν να συμμετέχουν σε μια επώδυνη οικονομικά και ψυχολογικά διαδικασία, να ξεπεράσουν ένα εμπόδιο που ουδείς γνωρίζει πότε και πως θα καταλήξει, αφού το Νομοθετικό πλαίσιο της εξέλιξης του θέματος είναι επι τούτου θολό και καθόλου προμελετημένο ως προς τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει. Αρχικά οι πολίτες θα κληθούν να επιχειρηματολογούν σε μια απρόσωπη ψηφιακή πλατφόρμα (καταβάλλοντας μάλιστα χωρίς καμία λογική παράβολο) και σε 2η φάση μία αγνώστων λοιπών στοιχείων επιτροπή, θα κρίνει τις ενστάσεις που θα υποβληθούν πιθανότατα απουσίας των ενδιαφερομένων. Οι ιδιοκτήτες φυσικά, εφόσον δεν δικαιωθούν, θα έχουν δικαίωμα να προσφύγουν σε ανώτερα δικαστήρια με ανακοπές, προσφυγές κλπ. αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι δεδομένο ότι θα συρθούν επι πολλά χρόνια στα δικαστήρια μέχρι να βρουν το δίκιο τους (αν το βρουν) και με τεράστια έξοδα. Σημειωτέων ότι οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ-ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ, οι οποίες ήδη θα έπρεπε να έχουν συσταθεί από το έτος 2018 και να εργαστούν για την αρχική ανάρτηση της 08-12-2017 (η οποία έγινε στον κάμπο των Χανίων, το Ακρωτήρι και την Γαύδο), ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ(!!!), με αποτέλεσμα οι πολίτες στις περιοχές αυτές, των οποίων οι ιδιοκτησίες εμπίπτουν στον Δασικό Χάρτη του 2017, να είναι όμηροι και στον αέρα εδώ και 3 χρόνια, αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι έχει να γίνει και πόσα χρόνια (ίσως και δεκαετίες) θα χρειαστούν να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις για την ενδοχώρα του Νομού Χανίων! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΟΜΟΙΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!!

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ & ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ : Η επιλογή αυτής της λογικής της Κυβέρνησης, είναι όχι μόνο λανθασμένη και παράνομη, αλλά με ύπουλο τρόπο και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα αποπροσανατολισμού, έρχεται να θεσμοθετήσει τους Δασικούς Χάρτες σε συνδυασμό με άλλα σκόρπια Νομοθετήματα και να επισφραγίσει το project με το επερχόμενο Κτηματολόγιο, με μέλημα να μην γίνουν ορατές οι επιδιώξεις της και η κρυφή ατζέντα που έχει επι του θέματος και σκοπό να αλώσει την γαίες της ενδοχώρας με το γράμμα του Νόμου, διατυμπανίζοντας ταυτόχρονα το αισχρό ψέμα ότι οι Δασικοί Χάρτες δεν επηρεάζουν το ιδιοκτησιακό. Ψέμα το οποίο θα γίνει απόλυτα αντιληπτό και κατανοητό όσον αφορά την Π.Ε. Χανίων σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, που αναμένεται να γίνει η 1η ανάρτηση του Κτηματολογίου και θα κληθούν οι πολίτες να υποβάλλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας, κατά την οποία οι τρέχοντες Δασικοί Χάρτες θα έχουν ολοκληρωθεί και ίσως εν μέρη κυρωθεί. Με βάση λοιπόν αυτό το (κρυφό) σχεδιασμό ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ εφόσον αυτές φέρονται να εμπίπτουν στη Δασική Νομοθεσία επι του Δασικού Χάρτη ή τις ιδιοκτησίες που θα έχουν κάνει ενστάσεις και θα είναι σε εκκρεμότητα η εκδίκαση αυτών!!  Κατά τα άλλα “το χαφ και το τσουρμό” των τυχάρπαστων εντεταλμένων που παρελαύνουν στα μέσα ενημερώσης σε Εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους (με άνωθεν εντολές προφανώς, ώστε να παραπλανήσουν τον δυστυχή και απονήρευτο κόσμο), ότι δεν θα επηρεάσουν οι Δασικοί Χάρτες το ιδιοκτησιακό καθεστώς, να δούμε που θα κρυφτούν σε μερικούς μήνες που θα έρθει το Κτηματολόγιο!!!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!

ΤΑ «ΟΜΟΡΑ» ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ που έχουν άμεση σχέση με τις συνέπειες των Δασικών Χαρτών είναι γεγονός και έχουν όνομα και αριθμό πλέον… Λίγους μήνες πριν την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στην Κρήτη (αλλά και στην υπόλοιπη χώρα), ψηφίστηκαν εν κρυπτό και «μεταμεσονύκτιες ώρες», χωρίς ουσιαστική διαβούλευση αμφιλεγόμενοι Νόμοι άμεσα συσχετιζόμενοι με τους Δασικούς Χάρτες και τις χρήσεις στις εκτός σχεδίου περιοχές, τα οποία προκάλεσαν αίσθηση και πλήθος αντιδράσεων από τον τεχνικό κόσμο, χωρίς αντίκρισμα βέβαια αφού όλο το μιντιακό κατεστημένο της χώρας ασχολείται αποκλειστικά εδώ και ένα έτος με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2020 ήρθε στην Βουλή από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ.Χατζηδάκη και ψηφίστηκε απελευθέρωση περιορισμών σε κηρυγμένες Δασικές εκτάσεις με σκοπό την εγκατάσταση μεγάλων επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (N.4685/2020), επίσης ψηφίστηκε η κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης εντός δύο ετών από τον Δεκέμβριο του 2020 με μοναδική εξαίρεση την ξενοδοχοποίηση μεγάλων εκτάσεων (υποδειχείς δόμησης κλπ.) και φυσικά τα συνοδά έργα των Α.Π.Ε. (Ν.4759/2020) πάλι από τον ίδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Προκλητικές και φωτογραφικές ενέργειες από που δεν συνάδουν με πρακτικές ενός δημοκρατικού κράτος δικαίου.

Η ΕΝΔΟΧΩΡΑ ειδικά της Κρήτης, με δεδομένα όλα τα παραπάνω, είναι ολοφάνερο ότι έχει μπει ξεκάθαρα στο στόχαστρο οικονομικών συμφερόντων, έχουν βαλθεί ορισμένοι να χειραγωγήσουν και να εξαφανίσουν την αγροτική μικροπαραγωγή, τον αγροτικό και κτηνοτροφικό (μη ελεγχόμενο) πληθυσμό, την μικρή (μη ελεγχόμενη) επιχειρηματικότητα της ενδοχώρας, την ήπια (μη ελεγχόμενη) τουριστική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Πρέπει επιτέλους  κόσμος να ενημερωθεί με αλήθειες και να επιλέξει αν επιθυμεί όλα αυτά που έρχονται, αρχής γενομένης από τους ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ όλων των βαθμίδων Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπους υποτίθεται των συμφερόντων των απλών πολιτών. Πρέπει οι τοπικοί άρχοντες να αναλογιστούν ποιοι και για ποιον λόγο τους εξέλεξαν, αφήνοντας κατά μέρους έστω για μία φορά την λογική του χαμερπισμού, της δουλικότητας και το «λιβάνισμα» της κεντρικής εξουσίας. Όποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του τόπου τους είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταθέσουν τα οφίτσια τους και να πάνε σπίτια τους αφήνοντας άλλους που έχουν την υπόσταση και την πυγμή να αντιπαλέψουν την καταστροφική αυτή συγχορδία για τον τόπο που συντελείται την δεδομένη χρονική στιγμή.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ :

Κατά την άποψή μας, πέρα από τις αυτονόητες διορθώσεις που πρέπει να γίνουν ατελώς και αυτοδίκαια στον Δασικό Χάρτη (όπως: εξάλειψη παραβόλου για τις ενστάσεις,  άνευ όρων εξαίρεση των επιδοτούμενων γεωργικών εκτάσεων με βάση τους χάρτες του ΟΣΔΕ-ΟΠΕΚΕΠΕ, εξαίρεση κτισμάτων και οικιστικών πυκνώσεων, εξαίρεση κληροτεμαχίων, αναδασμών, οικισμών, σχεδίων πόλης, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ, αιγιαλών, οδικών δικτύων, δεξαμενών, παρελθοντικών διοικητικών πράξεων χαρακτηρισμού της τελευταίας 40ετίας κλπ.), πρέπει ΑΜΕΣΑ και χωρίς καθυστέρηση ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, με σκοπό:

1) Ενόσω οι Δασικοί Χάρτες θα έχουν ανασταλεί, να υλοποιηθούν με λεπτομέρεια, τεχνική αρτιότητα και χωρίς προχειρότητες οι παραπάνω αυτονόητες διορθώσεις, που όλοι εξάλλου προτείνουν ως ελάχιστες ενέργειες.

2) Να δεσμευτούν δημόσια και να προωθήσουν άμεσα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και η Κυβέρνηση ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ, ΘΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η 1η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ. Με αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες θα δηλώσουν και θα κατοχυρώσουν έστω και προσωρινά (έστω και με χρησικτησία όσοι δεν διαθέτουν τίτλους) τα εμπράγματα δικαιώματά τους επί των γαιών τους, πριν αυτά κριθούν οριστικά ή προσωρινά ότι εμπίπτουν στην Δασική Νομοθεσία ή δεν εμπίπτουν. Με άλλα λόγια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΟΥΔΕΝΙ να κυρωθεί ο παρόν Δασικός Χάρτης αν δεν δηλωθούν εκ των προτέρων τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των πολιτών, αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ αν προηγηθεί η Κτηματογράφηση. Στη συνέχεια, εφόσον ολοκληρωθεί η αρχική ανάρτηση του Κτηματολογίου και η συλλογή των δηλώσεων εύλογου ποσοστού εκ της επικράτειας, θα μπορούν να ενεργοποιηθούν και πάλι οι διορθωμένοι πλέον (με τα παραπάνω αυτονόητα) Δασικοί Χάρτες, για όσους θέλουν να υποβάλλουν αντιρρήσεις και ενστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο θα τηρήσει τον Νόμο (αρθ.62 του Ν.998/1979), αλλά θα αναγκαστεί αυτό να έρθει στην δυσμενή θέση να τεκμηριώσει τις όποιες αξιώσεις του, και όχι ο πολίτης να κάνει το ανάστροφο, πράγμα που έντεχνα επιδιώκεται σήμερα με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

Καλούμε δημόσια όλους τους γνωρίζοντες εις βάθος το θέμα και ενδιαφερόμενους (πολιτικά πρόσωπα και φορείς, δικηγόρους, μηχανικούς, δασολόγους, αυτοδιοικητικούς κλπ.) : ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ. Αυτό που επιχειρείται αυτή την στιγμή στερείται ηθικής, στερείται λογικής, στερείται νομιμότητας, ουσιαστικά είναι μία δέσμευση αρχικά και αργότερα δήμευση της περιουσίας των πολιτών με στόχο την αναδιανομή και τον έλεγχο της γης. Δεν πρόκειται δυστυχώς για μία δήμευση προς το κοινό όφελος, ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους που κατ’ επίφαση επικαλούνται (πράγμα που αποδεικνύεται από τα κριτήρια εφαρμογής και από το παρανοϊκό αποτέλεσμα που βλέπουμε στον Δασικό Χάρτη), είναι μια φωτογραφική δήμευση προς μεσομακροπρόθεσμο όφελος «γνωστών και μη εξαιρετέων» συμφερόντων…

Δημοτική Παράταξη «ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ Η ΓΗ ΜΑΣ»

Πληρωμές Μαρτίου 2021 : Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – Α21 ΚΕΑ

ΟΠΕΚΑ 2021 : Αίτηση για επίδομα παιδιού Α21, ΚΕΑ , Επίδομα γέννας – ΟΑΕΔ επιδόματα

Άμεσα ! Αίτηση για voucher 200 ευρώ για laptop και tablets- 534 ευρώ : ΟΔΗΓΟΣ

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr