ΟΠΕΚΕΠΕ NEWS- Στις 15 Νοεμβρίου η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ σε 3.500 δικαιούχους – ΝΕΟ VOUCHER στο vouchers.gov.gr

0
124

ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) NEWS- Στις 15 Νοεμβρίου η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ σε 3.500 δικαιούχους – ΝΕΟ VOUCHER στο vouchers.gov.gr

NEWS: Ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση με τις ενστάσεις και τις αξιολογήσεις για το τρέχον πρόγραμμα Νέων Γεωργών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, 10.500 αγρότες έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα και έχουν πληρωθεί την πρώτη δόση από το συνολικό πριμ των 35.000 – 40.000 ευρώ και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ενταχτούν ακόμα 3.500 γεωργοί και να φθάσουν τους 14.000 δικαιούχους. Αφορούν όσους υπέβαλλαν ένσταση και τους εν δυνάμει από τους οποίους είχαν ζητηθεί συμπληρωματικά έγγραφα προκειμένου να κριθεί οριστικά το αίτημά τους στην τρέχουσα προκήρυξη.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, οι πληρωμές της πρώτης δόσης αναμένεται να γίνουν μέσα στο επόμενο 15ήμερο.

ΟΠΕΚΕΠΕ NEWS- Στις 15 Νοεμβρίου η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ σε 3.500 δικαιούχους - ΝΕΟ VOUCHER στο vouchers.gov.gr

Για τους επιλαχόντες και την πιθανότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα και αυτοί είναι πολύ δύσκολο με τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Χρειάζονται επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για να εντάξουν τους επιλαχόντες σε όλη την χώρα. Είναι καθαρά πολιτική απόφαση και μπορεί να ληφθεί μέσα στο 2023 λόγω εκλογών.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Κεφαλάς, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «με επιστολή μου έχω ζητήσει τη δέσμευση επιπλέον πόρων από το ΥπΑΑΤ για να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες του προγράμματος. Η περιφέρειά μου είναι από τις πλέον αδικημένες και έχουμε 500 – 600 επιλαχόντες στο πρόγραμμα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αιγοπροβατοτρόφοι και αν ενταχθούν θα μπορούσαν να φέρουν μια καινοτομία στον κλάδο και να αυξήσουν το ΑΕΠ της χώρας. Βρίσκονται κυρίως σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές. Επίσης είναι γνωστό ότι η εκτατική κτηνοτροφία κατέχει σημαντική θέση στην προστασία της φύσης, ιδιαίτερα σε περιοχές δύσβατες για τον άνθρωπο και τις μηχανές. Είναι αυτοί που προστατεύουν τα δάση. Κάθε χρόνο η χώρα μας ξοδεύει μεγάλα κονδύλια για δασοπυρόσβεση θα μπορούσε να στηρίξει και αυτούς».

ΟΠΕΚΕΠΕ NEWS- Στις 15 Νοεμβρίου η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ σε 3.500 δικαιούχους – ΝΕΟ VOUCHER στο vouchers.gov.gr – Ευκαιρίες για ανακύκλωση συσκευών!

Περιθώριο λίγων ωρών έχουν οι έως τώρα δικαιούχοι του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» για να αξιοποιήσουν την επιδότηση του προγράμματος, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία εξαργύρωσης των voucher για την αντικατάσταση των παλιών ψυγείων, καταψυκτών και κλιματιστικών τους.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παράταση της χρήσης των vouchers του Προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή».

Οι σημαντικές προθεσμίες για τους πρώτους δικαιούχους διαμορφώνονται ως εξής:

Μέχρι την 1η Νοεμβρίου πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί οι επιταγές (vouchers) για την αγορά των νέων ηλεκτρικών συσκευών.
Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου πρέπει να έχουν παραδοθεί προς ανακύκλωση οι παλαιές συσκευές.
Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου πρέπει να έχει γίνει η ακύρωση της συναλλαγής ή η αντικατάσταση των συσκευών.
Οι πληρωμές προς τους προμηθευτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Και οι νέοι δικαιούχοι και οι πρώτοι μπορούν να αντικαταστήσουν έως τρεις συσκευές, ενώ η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει σε έως 50% του κόστους των συσκευών, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία του ωφελούμενου:

1η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ – Θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής
2η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ – Θα λάβουν το 45% της αξίας
3η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ – Θα λάβουν κουπόνι 35%
4η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ – Θα λάβουν το 30%

Με βάση τα στοιχεία προόδου που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του προγράμματος, και τα οποία έχουν επικαιροποιηθεί πριν από λίγες ώρες, έως και χθες είχαν δεσμευθεί ή εξαργυρωθεί περίπου 179.000 voucher.

ΟΠΕΚΕΠΕ NEWS- Στις 15 Νοεμβρίου η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ σε 3.500 δικαιούχους - ΝΕΟ VOUCHER στο vouchers.gov.gr

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης σειρά παίρνουν οι νέοι δικαιούχοι για την αγορά κλιματιστικών και ψυγείων και έτσι θα ξεκινήσει και επίσημα η επόμενη φάση ένταξης των 200.000 νέων δικαιούχων, με την επέκταση του προγράμματος, την οποία είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

Το επόμενο «κύμα» ωφελούμενων θα προέλθει από τους πρώτους επιλαχόντες, μετά τις επιλέξιμες αιτήσεις, στις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν συνολικά. Η ένταξή τους αναμένεται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να λάβουν στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τους ενημέρωση για την έγκριση της αίτησής τους και τη δυνατότητα έκδοσης των επιταγών. Έτσι, θα μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, για να εκδώσουν τα voucher.

Οι νέοι δικαιούχοι θα έχουν και αυτή τη φορά τρίμηνη προθεσμία για την εξαργύρωση των κουπονιών τους, ώστε να αντικαταστήσουν έως και 3 παλιές ηλεκτρικές συσκευές (κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες).

Η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει σε έως 50% του κόστους των συσκευών, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία του ωφελούμενου ενώ, το τελικό ποσό ανά συσκευή κυμαίνεται από 135 ευρώ έως 710 ευρώ, με βάση και τον τύπο της συσκευής που ανακυκλώνεται.

Σε ποιους έρχονται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την Δευτέρα 31/10 – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού – τέκνων δόση 2022, ΚΕΑ

Σημαντική ΕΙΔΗΣΗ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ: 15 και 25 Νοεμβρίου οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ ΠΛΗΡΩΜΗ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΟ : Μέχρι 1000 στρέμματα ανά ΑΦΜ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ με 70% ΟΠΕΚΕΠΕ – Εβδομάδα ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr