Optima bank: Νέα επέκταση με ισχυρά οικονομικά μεγέθη – Είσοδος στο Χρηματιστήριο το 2023

0
130

Optima bank: Με βασική στρατηγική την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών σε κάθε ελληνική επιχείρηση που κατάφερε να επιβιώσει από την δεκαετή οικονομική κρίση και έχει βιώσιμα επενδυτικά σχέδια…

καθώς και την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στον μέσο ιδιώτη πελάτη η Optima bank συνεχίζει την επέκταση της που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια.

Συγκριτικό πλεονέκτημα προς της κατεύθυνση αυτή, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Optima bank Γεώργιος Τανισκίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Δημήτρης Κυπαρίσσης, σε δημοσιογράφους, παρουσία ανώτατων διευθυντικών στελεχών της, είναι η ποιοτική και ταχεία εξυπηρέτηση αναφορικά με τους χρόνους εγκρισιμότητας των δανείων, η ευέλικτη οργανωτική της δομή και το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ικανοποίησης της υπάρχουσας πελατείας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, μεγάλος αριθμός νέων πελατών που έρχονται στην τράπεζα προέρχονται από συστάσεις των ήδη υφιστάμενων πελατών.

H Optima bank, έχοντας επενδύσει ήδη πάνω από 20 εκατ. ευρώ, διαθέτει σήμερα δίκτυο 26 καταστημάτων σε Αθήνα, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες ανοίγει και το κατάστημα της τράπεζας στην Λάρισα. Στρατηγική της τράπεζας είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου φυσικών καταστημάτων της σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη οικονομική δραστηριότητα που συνεπάγεται ανάγκη παροχής τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών. Ταυτόχρονα η τράπεζα διαθέτει ισχυρή παρουσία στα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα.

Όπως επισήμανε η διοίκηση της Optima, η τράπεζα πέτυχε και πέρασε σε κερδοφορία 18 μόλις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της, γεγονός σπάνιο και σε διεθνές επίπεδο. Τα κέρδη της τράπεζας το 2021 ανήλθαν σε 16,7 εκατ. ευρώ με τις εκτιμήσεις για το 2022 να κυμαίνονται γύρω στα 30 εκατ. ευρώ. Οι χορηγήσεις ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις στα 2 δισ. ευρώ, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να βρίσκονται στο 0%. Η τράπεζα σχεδιάζει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσα στο 2023 για λόγους που συνδέονται με την διατήρηση των εποπτικών δεικτών από την Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη των μεγεθών της.

Ολοκλήρωση της έκδοσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 60 εκατ. ευρώ

Η Optima bank, ακολουθώντας πιστά τον στρατηγικό της σχεδιασμό και σε συνέχεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης, ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) από το οποίο η τράπεζα άντλησε το ποσό των 60 εκατ. ευρώ. Η έκδοση του ΜΟΔ ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου με έντονο το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού, το οποίο αποτυπώθηκε εμφατικά στη συνολική ζήτηση, η οποία ξεπέρασε τον αρχικό στόχο των 60 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, εντάσσεται στις ενέργειες του funding plan για την ενδυνάμωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, πέρα και πάνω από τους εποπτικούς στόχους για το 2022 για τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων. Παράλληλα η περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της τράπεζας, θα της επιτρέψει να στηρίξει μέσω χρηματοδοτήσεων, επιχειρήσεις και βιώσιμα επενδυτικά πλάνα, προς όφελος της οικονομίας και της χώρας στο σύνολό της. Το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο έχει αόριστη διάρκεια, δυνατότητα ανάκλησης και επιτόκιο 2,75%, ενώ δεν προβλέπεται να είναι διαπραγματεύσιμο σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, η πραγματικά ευρεία αποδοχή της έκδοσης, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή οικονομία, αντανακλά την εμπιστοσύνη των υφιστάμενων μετόχων αλλά και των νέων επενδυτών στη σταθερά ανοδική πορεία της Optima bank. Τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της τράπεζας όπως η κερδοφορία, μόλις από τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της, η συνεχής επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής, η συμμετοχή στο σχήμα αναδοχής των δημόσιων προσφορών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), λειτούργησαν ως πόλος έλξης για τους επενδυτές, η ζήτηση των οποίων υπερκάλυψε το ποσό της έκδοσης.

Ο πρόεδρος της τράπεζας Γ. Τανισκίδης με αφορμή την ολοκλήρωση της έκδοσης σε δήλωση του αναφέρει: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας ευχαριστούμε θερμά τους υφιστάμενους μετόχους που άσκησαν το δικαίωμα προτίμησής τους όσο και τους νέους επενδυτές για την ευρεία ανταπόκρισή τους στην έκδοση, η οποία ενισχύει τη δυναμική της Optima bank για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Καταγράφουμε την επιτυχία αυτή ως μία ακόμη επιβεβαίωση της στρατηγικής που η τράπεζα έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει έως σήμερα. Συνεχίζουμε δυναμικά και δεσμευόμαστε να λειτουργούμε ως τράπεζα αναφοράς, δημιουργώντας πραγματική αξία για τους πελάτες μας, για τους μετόχους μας, αλλά και τους εργαζομένους μας. Και πιστεύω πως τώρα πια δικαιούμαστε να λέμε πως καταφέραμε στην Optima bank να κάνουμε την τραπεζική συναλλαγή μια ευχάριστη εμπειρία».

Α.Λ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr