Οργή Τσιόδρα για το «άδειασμα» της μελέτης από τη Μίνα Γκάγκα

0
262
οργή-τσιόδρα-για-το-άδειασμα-της-μελ

Οργή Τσιόδρα για το «άδειασμα» της μελέτης από τη Μίνα Γκάγκα

Ειδήσεις: Την έντονη ενόχληση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα φαίνεται να έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα για τη μελέτη που συνυπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων μαζί με τον Θεόδωρο Λύτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως αναφέρει και η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με την αντισυναδελφική τοποθέτηση της Αναπληρώτριας Υπουργού.

«Τούτο δεν είναι καθόλου αμελητέο για έναν καθηγητή του διαμετρήματος Τσιόδρα ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και όπως έμαθα, ο καθηγητής ενοχλήθηκε σφόδρα με την αντισυναδελφική τοποθέτηση της Γκάγκα», αναφέρει η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης η Μίνα Γκάγκα αναφερόμενη στη μελέτη είπε: «Δεν θέλω να κάνω ένα σχόλιο για ένα επιστημονικό άρθρο που έχει αδυναμίες και στα δεδομένα του και στον τρόπο που εξηγούνται. Είναι σχετικά λίγα.

Έχουμε ανθρώπους που οδηγούνται αργά στα ΤΕΠ, αυτοί θεωρούνται θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πρέπει να σκεφτόμαστε τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού. Πρέπει να έχουμε στοιχεία της βαρύτητας, της ηλικίας και των υποκείμενων νοσημάτων. Ο μέσος όρος αναμονής εισόδου στις ΜΕΘ είναι μικρός, λιγότερος από μια μέρα. Υπάρχουν περιστατικά που είναι αδύνατο να διακινηθούν. Η μελέτη μπορεί να αναφέρεται σε οτιδήποτε, δεν είναι σαφής».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr