Ουκρανία: Αναφορές για βομβαρδισμούς στην περιοχή του αεροδρομίου του Ντόνετσκ

0
70
ουκρανία-αναφορές-για-βομβαρδισμούς

Βομβαρδισμοί ακούστηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου του Ντόνετσκ και του χωριού Elenovka στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, επιβεβαιώνει «πολλαπλά περιστατικά» βομβαρδισμών με όλμους στην περιοχή.

Νωρίτερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν τον στρατό ότι άνοιξε πυρ εναντίον της περιοχής που ελέγχουν, τέσσερις φορές μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν παραβιάσει κατάφωρα το καθεστώς εκεχειρίας χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα τα οποία, βάσει των συμφωνιών του Μινσκ, θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί», τόνιζε ανακοίνωση εκπροσώπων της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, λέγοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν όλμους, εκτοξευτήρες ρουκετών και πολυβόλα σε τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά σήμερα Πέμπτη.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν παραβιάσει κατάφωρα το καθεστώς εκεχειρίας χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα τα οποία, βάσει των συμφωνιών του Μινσκ, θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί», τόνιζε η ανακοίνωση.

Ο ουκρανικός στρατός διέψευσε σήμερα ότι στοχοθέτησε τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία. «Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις μας δέχθηκαν από απαγορευμένα όπλα, περιλαμβανομένων πυροβόλων 12 χιλιοστών, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν απάντησαν στα πυρά», δήλωσε στο Reuters ο υπεύθυνος Τύπου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ακόμα ότι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία εκτόξευσαν οβίδες σε χωριό της περιοχής Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες έπληξαν παιδικό σταθμό, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr