Ουκρανία: Σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας τροχονόμος στην κατεχόμενη ουκρανική πόλη Μπερντιάνσκ

0
128

Ουκρανία: Ο υποδιοικητής της τροχαίας στην πόλη Μπερντιάνσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων, κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του από έκρηξη βόμβας, δήλωσε διορισμένος από τους Ρώσους τοπικός αξιωματούχους.

Σε δήλωση τους που ανάρτησαν στο Telegram οι διορισθείσες από τους Ρώσους αρχές του Μπερντιάνσκ αναφέρουν ότι ο Αλεξάντρ Καλέσνικοφ σκοτώθηκε σε «τρομοκρατική επίθεση» την οποία έκανε το «καθεστώς του Κιέβου»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα NovayaGazeta.Europe επικαλούμενη το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti και το πρακτορείο Interfax, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί πάνω σ’ ένα δένδρο, σε ύψος τριών μέτρων και σε μικρή απόσταση από ένα κέντρο υγείας, στο οποίο διαβιούν πρόσφυγες από την Μαριούπολη.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας και οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν το συμβάν.

Η πόλη Μπερντιάσνκ, που είναι λιμάνι με περίπου 100.000 κατοίκους, στην Αζοφική Θάλασσα κατελήφθη από τους Ρώσους τον Φεβρουάριο. Το συμβάν είναι το τελευταίο μιας σειράς παρόμοιων δολοφονιών αξιωματούχων που υποστηρίζουν του Ρώσους στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

Αυτόν τον μήνα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της διορισμένης από τους Ρώσους διοίκησης της Νόβαγια Καχόφκα, δολοφονήθηκε στο σπίτι του, ενώ τον Ιούνιο ένας ανώτερος αξιωματούχος διορισθείς και αυτός από τους Ρώσους στην περιοχή της Χερσώνας σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα μέλος του αντάρτικού κινήματος στην Ζαπορίζια, μιλώντας στην εφημερίδα The New York Times, είχε αναφέρει ότι στα κατεχόμενα εδάφη διεξάγεται ανταρτοπόλεμος. Σύμφωνα με τον ίδιο σκοπός του αντάρτικου κινήματος είναι «να τους δείξουμε (στα στρατεύματα κατοχής και στη ρωσική κυβέρνηση) ότι δεν είναι στο σπίτι τους, δεν χρειάζεται να βολευτούν και δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Novaya Gazeta.Europe

Μ.ΜΕΝ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr