Π.Ο.Υ. – Δρ. Τέντρος: «Ακυρώστε τα γιορτινά σχέδια, θα θρηνούμε μετά»

0
260
π-ο-υ-δρ-τέντρος-ακυρώστε-τα-γιορτιν

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι «είναι καλύτερο να ακυρώσουμε τώρα και να γιορτάσουμε αργότερα, παρά να γιορτάσουμε τώρα και να θρηνήσουμε αργότερα» στο πλαίσιο της αύξησης των κρουσμάτων Όμικρον κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Είπε ότι ο γρηγορότερος τρόπος για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα είναι να «πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους», κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να σημαίνει αναβολή ή ακύρωση σχεδίων.

Ο Τέντρος είπε τη Δευτέρα ότι υπάρχουν «συνεπείς αποδείξεις ότι η Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από την Delta» και ότι «είναι πιο πιθανό οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν ή ανάρρωσαν από τον Covid-19» να μολυνθούν με την Όμικρον, απο ότι ήταν με τη Δέλτα.

Ο Soumya Swaminathan, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, πρόσθεσε ότι δεν ήταν “σοφό” να συμπεράνουμε από τα πρώτα στοιχεία ότι το Omicron ήταν πιο ήπιο από τα προηγούμενα στελέχη και είπε ότι “όλα τα συστήματα υγείας θα είναι υπό πίεση” καθώς θα αυξάνονται τα κρούσματα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr